Ο ρυθμός πωλήσεων του PlayStation 4 δε δείχνει να μειώνεται ούτε κατ ελάχιστον, με τη Sony να ανακοινώνει ότι η δημοφιλής παιχνιδοκονσόλα της έχει ξεπεράσει τις 70 εκατομμύρια πωλήσεις.

Ο αριθμός αυτός έχει επιτευχθεί σε 4 μόλις χρόνια όταν ο προκάτοχός του, το PlayStation 3, είχε συμπληρώσει 80 εκατομμύρια πωλήσεις στον 7ετή χρόνο ζωής του στην αγορά. Αντίστοιχα υψηλές είναι και οι πωλήσεις παιχνιδιών για την κονσόλα, με 618 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών, να βρίσκονται ήδη στα χέρια των κατόχων PS4. Πάντως η Sony δεν αναφέρει πωλήσεις ανά μοντέλο προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη ιδέα για την πορεία του PlayStation 4 Pro στην αγορά. Συγκριτικά με το Xbox One, η Sony φαίνεται ότι σημειώνει υπερδιπλάσιες πωλήσεις από τη στιγμή που οι τελευταίες προβλέψεις, φέρουν την πρόταση της Microsoft να έχει σημειώσει περίπου 30 εκατομμύρια πωλήσεις.

Τα στατιστικά στοιχεία της Sony περιλαμβάνουν όμως και τις πωλήσεις του PlayStation VR, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας για το PS4. Με 2 εκατομμύρια πωλήσεις, το PS VR είναι με διαφορά το VR σύστημα με τις περισσότερες πωλήσεις, με τεράστια διαφορά από το Oculus του Facebook, και του Vive της HTC, αν και είναι συμβατό μόνο με το PS4.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook