Ιδανικές οι καιρικές συνθήκες για όσους θέλουν να μαζέψουν τις ελιές τους

Πολύ καλός καιρός αναμένεται να επικρατήσει καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας,  ευνοώντας έτσι όλες τις αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο.

Η επικράτηση των υψηλών πιέσεων,  έως και τα τέλη της εβδομάδας, είναι η αιτία διατήρησης των καλών καιρικών συνθηκών, με τους ανέμους να ενισχύονται λίγο την Πέμπτη και την Παρασκευή από Δυτικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία διατηρείται σε καλά και κανονικά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη κατά τη διάρκεια της νύκτας να υποχωρεί χαμηλότερα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μέγιστες θα πλησιάζουν προς τους 20°C, κυρίως λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας.

Για σήμερα Δευτέρα θα διατηρηθούν  νεφώσεις με τους ανέμους να είναι από Ανατολικές διευθύνσεις στα 2 – 3 Μποφώρ και η θερμοκρασία θα φθάσει έως και τους 18 °C.

Για αύριο Τρίτη αναμένεται πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως και άπνοια σε πολλές περιοχές με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 10 °C η ελάχιστη και η μέγιστη στους 19°C. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις πρωινές ώρες μιας και οι συνθήκες της άπνοιας ευνοούν τη δημιουργία ομίχλης σε κάποιες περιοχές η οποία όμως αργότερα θα διαλυθεί.

Την Τετάρτη επανέρχονται οι Δυτικοί άνεμοι   με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 4 Μποφώρ.

Η καλοκαιρία θα συνεχίσει για την Πέμπτη και Παρασκευή με τους Δυτικούς ανέμους να ενισχύονται λίγο περισσότερο φθάνοντας κατά τόπους έως και τα 5 Μποφώρ,  πολλές περιοχές όμως στην ενδοχώρα δεν θα επηρεασθούν ιδιαίτερα. Η Θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Από το Σάββατο αναμένεται η κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τα Δυτικά αλλάζοντας έτσι το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Κρήτη αναμένουμε Νότιους ανέμους αρχικά και ευελπιστούμε για κάποια φαινόμενα ιδιαίτερα από την Κυριακή.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook