Ένα σμηνίτη, που φαίνεται να υπηρέτησε ή να υπηρετούσε με απόσπαση στην Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ηράκλειο, συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές.

Ο σμηνίτης διέρρηξε τα γραφεία της Ενωσης και προσπάθησε να καλύψει τα όποια ίχνη πιθανώς άφησε πίσω του, επιχειρώντας να βάλει φωτιά. Τα γραφεία στεγάζονται σε πολυκατοικία της λεωφόρου Ιωνίας και γίνεται αντιληπτό το θα συνέβαινε αν η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις.

Η κλοπή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα γραφεία της Ενωσης και όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας, ακολούθησε σειρά ενεργειών του δράστη ο οποίος προσπάθησε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψη του, βάζοντας φωτιά.

Τα χειρότερα απεφεύχθησαν όταν νωρίς το πρωί κάτοικοι και καταστηματάρχες στη λεωφόρο Ιωνίας είδαν να βγαίνει καπνός από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, στον αριθμό 16, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης.

Αμέσως κάλεσαν την πυροσβεστική, άνδρες της οποίας μπήκαν στο γραφείο, όπου και διαπίστωσαν ότι δεν είχε προκληθεί φωτιά, αλλά είχε γίνει προσπάθεια εμπρησμού.

Κατά τη διάρκεια όμως της έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει διάρρηξη, χωρίς όμως να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα της Ένωσης, υποδηλώνοντας έτσι κάποιος φαίνεται πως μπήκε στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία επιχειρώντας να βάλει πυρκαγιά με τη χρήση ενός καμινέτου, μετά τη διάρρηξη και την κλοπή.

Το άτομο που διέρρηξε την Ένωση γνώριζε πολύ καλά ότι τα χρήματα του ταμείου βρίσκονταν στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Εξ αρχής, το περίεργο ήταν πως αυτό το γνώριζαν ελάχιστοι, κάτι που έβαλε σε υποψίες τις Αρχές.
Από την έρευνα εκτιμήθηκε λοιπόν ότι το άτομο που εισέβαλε είχε κλειδί της Ένωσης, πήγε στα γραφεία χθες τα ξημερώματα, με σκοπό να αρπάξει το χρηματικό ποσό που υπήρχε σε κρυμμένο χώρο στη βιβλιοθήκη στο γραφείο του προέδρου.

Το σημείο όπου βρίσκονταν τα χρήματα ήταν κλειδωμένο και το λουκέτο είχε παραβιαστεί.

neatv

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook