Στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχει η Επιτροπή Αγώνα εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στη 3η αξιολόγηση, κάνει για μία ακόμα φορά τη βρώμικη δουλειά για την οποία επιλέχθηκε και στηρίζεται. Υλοποιεί τις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτών, δεν έχουν τσίπα! Δεν φτάνει τα όσα μέτρα έχουν φέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και αυτοί, θέλουν και άλλο αίμα από τον εργάτη και εργάτρια, τον μικρό αγρότη, τον μικρό εμποροβιοτέχνη! 

Ετοιμάζονται να πάρουν νέα μέτρα που θα χτυπήσουν περατιτέρω το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Μέτρα που τα βαφτίζει η κυβέρνηση δίκαιη ανάπτυξη  κλιμακώνοντας τις περικοπές μισθών,  κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις, που ιδιαίτερα στον κλάδο μας έχουμε μεγάλη πείρα. Το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση έρχεται με τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει.

Η δίκαιη ανάπτυξη τους, μεταφράζεται στον κλάδο μας με την αισχρή αξιολόγηση, που μόνο σκοπό έχει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου. Έχει να κάνει με τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας στους συναδέλφους, όταν αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου η μείωση του εργασιακού κόστους, επιλογή την οποία υπερασπίζονται κυβέρνηση και δημοτικές αρχές. Τα αποτελέσματα γνωστά, μετράμε κάθε μέρα εργατικά ατυχήματα αλλά και δεκάδες δυστυχήματα.

Έχει να κάνει με τις ελαστικές μορφές εργασίας στο κλάδο, οκτάμηνες συμβάσεις δίμηνες και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που έχουν βασικό σκοπό την υποβάθμιση των Υπηρεσιών μέσω της απαξίωσης και την ανακύκλωση της ανεργίας για να βρίσκονται οι συνάδελφοι λίγους μήνες για δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς ψίχουλα και πάλι να επιστρέφουν στον καιάδα της ανεργίας.  

Επιπρόσθετα σε όλα αυτά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν το κλέφτη πήγε να φέρει άρον άρον για να μας πιάσει στον ύπνο, προς ψήφιση  τον συνδικαλιστικό νόμο στη βουλή, ένα νόμο που στην ουσία θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία και να φακελώσει τους εργαζόμενους για χάρη του κεφαλαίου. Συνάδελφοι η απεργία και ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα κάθε εργαζομένου και δεν διαπραγματεύεται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στο δρόμο της ρήξης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων που τα στηρίζουν. Καλούμε τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ζωντανέψουν την λειτουργία τους και να αντικρούσουν όλη αυτή την επίθεση. Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα. Μόνιμοι και συμβασιούχοι να συμπορευτούμε απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο. Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό  συνδικαλισμό, το συνδικαλισμό του συμβιβασμού και της υποταγής, που μόνο σκοπό έχει να αποπροσανατολίζει και να διασπά το κίνημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Το δικαίωμα στην απεργία, Ένα δικαίωμα που η εργατική τάξη το κέρδισε με αγώνες,  αίμα, φυλακίσεις, εξορίες. 

Να μην ψηφιστούν οι αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Την υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με 751€ κατώτερο μισθό.

Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Απαγόρευση των πλειστηριασμών. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους, καμιά απόλυση συμβασιούχου.

Όλοι και όλες στην Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook