Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου της Λαϊκής και Σύγχρονης Τέχνης που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟΠΑ Ανώπολης, καταδεικνύει με επιστολή της προς το δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Συγκεκριμένα, αφορούν στις ελλείψεις που παρατηρούνται στον ηλεκτροφωτισμό, στους κάδους αποκομιδής των σκουπιδιών μέσα στο χώρο του πάρκου, στην οδική σήμανση και στην κυκλοφορική σύνδεση του πάρκου με το δημοτικό δρόμο.
«Οι ελλείψεις αυτές μόνο ανασταλτικά μπορούν να λειτουργήσουν για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής, για αυτό παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων», αναφέρεται.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες έστειλαν τις προτάσεις τους για την ανάδειξη και καλύτερη λειτουργία του πάρκου. «Ανάδειξη από Δήμο Χερσονήσου, το πάρκου λαϊκής τέχνης Ανώπολης ως τουριστικός προορισμός, Προτροπή από το δήμο στους ιδιοκτήτες τουριστικών τρένων να βάλουν στα δρομολόγιά τους το πάρκο λαϊκής τέχνης Ανώπολης, Ενημέρωση των ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων του δήμου για την ύπαρξη του πάρκου λαϊκής τέχνης Ανώπολης, οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χερσονήσου με τη συμμετοχή του πάρκου, στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αλλά και μέσα στο χώρο του πάρκου, Ενημέρωση των σχολείων και των ΚΑΠΗ του Δήμου Χερσονήσου για τη λειτουργία του πάρκου και για την οργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών σε αυτό. Σε συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, ΟΕΒΕΝΗ να γίνει ενημέρωση όλων των επαγγελματιών λαϊκής τέχνης του Δήμου Χερσονήσου (κατά προτεραιότητα) για τη δυνατότητα στέγασής τους στο χώρο του πάρκου, διαφήμιση του πάρκου σε όλο το Δήμο Χερσονήσου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook