Η Περιφέρεια Κρήτης στη Συμβουλευτική Επιτροπή του LIFE MEDEA για τις επιπτώσεις της αφρικανικής σκόνης στην υγεία

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory committee) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+MEDEA «Mitigating the Health Effects of Desert Dust Storms Using Exposure-Reduction Approaches-Αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταιγίδων σκόνης ερήμου (ΚΣΕ) στην υγεία χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις περιορισμού στην έκθεση» που συνεδρίασε κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος στη Λευκωσία. 

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MEDEA έχει στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την μείωση των επιπτώσεων που προκαλούν στην δημόσια υγεία οι καταιγίδες σκόνης της ερήμου. Επίσης, θα παρουσιάσει την αποτελεσματικότητα των μοντέλων πρόβλεψης των συμβάντων ΚΣΕ στην έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, στοχεύοντας στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και τα παιδιά με άσθμα. Επίσης θα σχεδιάσει εύχρηστες και βιώσιμες οδηγίες-συστάσεις που στοχεύουν στον περιορισμό της έκθεσης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ΚΣΕ και θα ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ως εταίρος το Πανεπιστήμιο Κρήτης από την Ελλάδα καθώς και φορείς της Κύπρου και του Ισραήλ. Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, στην εναρκτήρια συνάντηση συμμετείχε η Μ. Κανδηλογιαννάκη, στέλεχος της Δ/νσης Περ/ντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook