Την ανάγκη για τον έλεγχο της αγοράς και την αντιμετώπιση των αθρόων εισαγωγών τσιμέντου στην Ελλάδα τόνισαν χθες οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων τσιμέντων Ελλάδας, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και των εμποροβιοτεχνών του νομού.
 
Τη συνάντηση ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών-Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος, Βαγγέλης Χατζάρας, προκειμένου να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την εισαγωγή και παράνομη διακίνηση χύδην τσιμέντου στην τοπική αγορά.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να προβούν από κοινού σε ενέργειες τέτοιες ώστε να υπάρξουν έλεγχοι στη διακίνηση των χύδην τσιμέντων προκειμένου με ίσους όρους να διασφαλιστεί η νομιμότητα και ο υγιής ανταγωνισμός, αλλά και η ίδια η παρουσία του ελληνικού τσιμέντου στην αγορά.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι εισαγωγές τσιμέντου στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα μάλιστα μέσω Τουρκίας. Όπως είναι γνωστό, μέσω των μονάδων παραγωγής τσιμέντου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες σε όλα τα προϊόντα τσιμέντου, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων να απασχολείται στις εν λόγω βιομηχανικές μονάδες.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι αθρόες εισαγωγές τσιμέντου στην πατρίδα μας στην ουσία υποσκάπτουν το μέλλον ενός υγιούς και ανταγωνιστικού κλάδου θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και φυσικά για τις θέσεις εργασίας.

Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση λήψη κάθε μέτρου που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων παραγωγής τσιμέντου της πατρίδας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζάρας.

Σημειώνεται ότι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών-Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος Βαγγέλης Χατζάρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλατάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μανόλης Σφυρής, εκπρόσωποι των εργαζομένων Τσιμέντου Ηρακλής, ο πρόεδρος Κώστας Αλεξανδράκης, ο γ. γραμματέας Αλέξανδρος Κατσαπρακάκης και ο ταμίας Βενιανάκης Ιωάννης και ο πρόεδρος Εργαζομένων Ετοίμου Σκυροδέματος Γιώργος Καράνταγλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook