«Έχουμε ένα σακάκι. Δεν το αλλάζουμε για κανέναν»

Η επόμενη ημέρα των εκλογών για την νέα διοίκηση και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων, έφερε προβληματισμό ιδιαίτερα στις δύο πρώτες παρατάξεις καθώς ουδείς έχει την πλειοψηφία η οποία απαιτείται για την εκλογή του Προέδρου της Διοικητικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία ο επικεφαλής μιας παράταξης αναδεικνύεται άμεσα ως Πρόεδρος εφόσον η παράταξή του θα λάβει άνω του 50% των ψήφων στις εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση ο Πρόεδρος εκλέγεται από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην περίπτωση του ΕΒΕΧ η κατανομή των εδρών στο νέο Δ.Σ. (παράταξη Αντ. Ροκάκη 15 έδρες, παράταξη Γ. Μαργαρώνη 14 έδρες, παράταξη Ν. Βουρλάκη 2 έδρες) καθιστά αναγκαία την συνεργασία – συναίνεση προκειμένου να αναδειχθεί ο Πρόεδρος  και οι άλλες θέσεις στην Δ.Ε., πλην μιας θέσης Αντιπροέδρου η οποία, σύμφωνα με την νομοθεσία, «ανήκει» στον συνδυασμό που έλαβε άνω του 30%.

Σε ότι αφορά στην παράταξη ΑΑΑΣ ΕΒΕΧ, η οποία για πρώτη φορά εξέλεξε δύο μέλη στο Δ.Σ.  ο επικεφαλής της Νίκος Βουρλάκης, με δήλωσή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ξεκαθάρισε τα πράγματα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με κάποια από τις άλλες δύο παρατάξεις.

Ο κ.Βουρλάκης, αφού τόνισε πως οι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, αποκτούν την δική τους φωνή στο Επιμελητήριο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ότι αναδεικνύεται ως ρυθμιστής, παρέπεμψε στην διακήρυξη της παράταξης λέγοντας με νόημα «έχουμε ένα σακάκι δεν το αλλάζουμε με κανέναν».

 

Εάν ληφθεί ως δεδομένο το ότι οι δύο σύμβουλοι της παράταξης του κ.Βουρλάκη δεν θα ψηφίσουν τους υποψήφιους των δύο πρώτων παρατάξεων για την Διοικητική Επιτροπή, τότε μόνο με συνεννόηση των παρατάξεων του κ.Ροκάκη και του κ.Μαργαρώνη θα προκύψει νέα Διοίκηση στο Επιμελητήριο. 

Το θέμα βέβαια είναι, το ποιοι θα είναι οι όροι που θα τεθούν και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να μην υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook