Στην Αθήνα και στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ

Στην Αθήνα και στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ., παρουσιάζοντας το έργο και το πρόγραμμα του Συνδέσμου των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Το Διεθνές Συνέδριο εστίασε στις νέες τεχνολογίες διαχείρισης αποβλήτων, στον Εθνικό και στους Περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης και στα χρηματοδοτικά εργαλεία διαχείρισης αποβλήτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας. Παράλληλα, έδωσε τη δυνατότητα της επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα καθώς και στη σύνδεση μεταξύ εφαρμοσμένης έρευνας και των αντίστοιχων εταιρειών και φορέων.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος και σε δηλώσεις του ανέφερε: «Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων. Είναι ένας τομέας που μας όπως είναι φυσικό μας ενδιαφέρει και μέσω αυτών των συναντήσεων, μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για όλα τα τελευταία νέα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές, να παρουσιάζουμε τη δουλειά και το έργο μας αλλά και να ανταλλάσσουμε απόψεις με καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς πάνω σε ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που θα μας απασχολεί από τώρα και στο εξής: Στην εδραίωση και ανάπτυξη συνθηκών κυκλικής οικονομίας στον χώρο των απορριμμάτων».

Από την πλευρά του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) συμμετείχε η Μηχανολόγος Μηχανικός Ι. Γιακουμάκη και η Χημικός Μηχανικός Κ. Μπορμπουδάκη, πραγματοποιώντας παρουσίαση με θέμα «Αξιοποιήσιμα και αναπόφευκτα απόβλητα τροφίμων – Έργο A2UFood: Μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικό περιβάλλον».

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης και τα πρώτα αποτελέσματα του έργου LIFE Food for Feed από τους Κ. Λαζαρίδη, Κ. Αμπελιώτη, Ε. Τερζή, Χ. Χρόνη, Θ. Μανιό, ενός πρωτοποριακού προγράμματος μετατροπής των τροφικών υπολειμμάτων των ξενοδοχείων σε ζωοτροφές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook