Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Παναγιώτη Κλάδου:

"Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Παναγιώτη Κλάδου. Ενός ξεχωριστού Χανιώτη, με σημαντική παρουσία στον δημόσιο βίο επί δεκαετίες. Γιος του βενιζελικού αγωνιστή Θρασύβουλου Κλάδου, εκ των πρωτεργατών του αντιδικτατορικού κινήματος των  Χανίων το 1938, σε ολόκληρη τη ζωή του ο Παναγιώτης Κλάδος ήταν ταγμένος στα φιλελεύθερα ιδεώδη. Στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, για την οποία συνελήφθη και εξορίστηκε.

Στη μεταπολίτευση, πάντοτε με ιδιαίτερη μαχητικότητα, ασχολήθηκε με τα κοινά, διεκδικώντας μια καλύτερη μοίρα για τον τόπο του. Δραστήριο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, συμμετείχε κατ’ επανάληψη σε βουλευτικές εκλογές, υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος και νομάρχης Χανίων. Κατά γενική ομολογία, πολιτικών φίλων και αντιπάλων, η θητεία του ως νομάρχη Ρεθύμνου την περίοδο 1990-1993 υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη.  

Με τον θάνατό του ο τόπος μας γίνεται φτωχότερος. Η μνήμη του ας είναι αιώνια"