Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

Συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν και τα νεότερα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού σε ένα περισσότερο χειμωνιάτικο πλαίσιο από αύριο Τρίτη με την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από νωρίς το πρωί, ενώ λίγες  βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού οι οποίες όμως από την Τετάρτη το πρωί θα επεκταθούν σε όλη την Κρήτη. Το χειμωνιάτικο αυτό σκηνικό φαίνεται να διατηρείται κατά περιόδους έως και τα τέλη της εβδομάδας  δίνοντας πιθανότητες και για λίγες χιονοπτώσεις, την Τετάρτη και την Πέμπτη,  ψηλά στους ορεινούς όγκους της Κρήτης.

Την Τρίτη αναμένεται ένας ήπιος καιρός με λίγες νεφώσεις, περισσότερο πυκνές στα βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού με πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 3 έως 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει χαμηλότερα με την ελάχιστη στους  11°C  και τη μέγιστη στους 16 °C στα δυτικά,  ενώ στους 18 °C θα φθάσει στα ανατολικά και νότια τμήματα της Κρήτης.

Την Τετάρτη οι βροχές , από το πρωί, θα κάνουν την εμφάνιση τους σε όλη την Κρήτη, πιθανά στα νότια να είναι πιο περιορισμένες και τοπικές.  Πολύ ψηλά στα ορεινά θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν από ΒΑ διευθύνσεις και η ένταση τους θα φθάνει στα 4 ως 5 Μποφώρ, προβλέπεται όμως ότι κατά τόπους στα νότια της Κρήτης και στα πελάγη η ένταση τους θα φθάνει έως και τα 6 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περισσότερο με την ελάχιστη να πέφτει κάτω και από τους  10 °C, ενώ και η μέγιστη θα κυμαίνεται γύρω στους 13°C.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή συνεχίζει να διατηρείται ένα βροχερό σκηνικό κατά περιόδους , με διατήρηση και των ψυχρών ΒΑ ανέμων. Την Παρασκευή αναμένεται μία πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων , ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της Κρήτης,  λόγω πρόσκαιρης ενίσχυσης του ΒΑ ρεύματος φθάνοντας τα 6 έως και 7 Μποφώρ κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μέγιστες τιμές θα ανέβουν λίγο υψηλότερα.

Για όλους εκείνους που θα ταξιδέψουν με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δεν θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα μιας και οι άνεμοι δεν φαίνεται να σημειώνουν πολύ υψηλές εντάσεις στο Αιγαίο πέλαγος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook