Τελευταία ενημέρωση:17:45

Αθώοι κρίθηκαν και οι δώδεκα φοιτητές του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο ίδρυμα το 2011.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί στο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου, μετά την αναβολή της τον περασμένο Φεβρουάριοενώ στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές».

Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια του 2011, 400  φοιτητές είχαν αντιδράσει στην απόφαση των καθηγητών του τμήματος να μην πραγματοποιηθεί ενδιάμεση εξεταστική, όπως στα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου, πραγματοποιώντας κινητοποίηση έξω από την αίθουσα της συνέλευσης των καθηγητών και μένοντας εκεί για αρκετές ώρες ζητώντας να δοθεί η εξεταστική. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό ενώ οι καθηγητές  με αναφορές τους στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης, κάνοντας λόγο για κατάσταση «ομηρείας», στην οποία τους υπέβαλαν οι φοιτητές τους.

Και οι δώδεκα κατηγορούνταν για παράνoμη παρακράτηση και απόπειρα παράνομης βίας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook