Γέμισαν τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα από τους 50 μικρούς ενεργούς πολίτες – μαθητές της Γ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους κ. Νίκο Αλεξανδρινό, κα Αντωνία Παπαδάκη και κα Ειρήνη Τουπαδάκη.  

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου, το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο,  από την κα Όλγα Πλαϊτη, η οποία καλωσόρισε  με χαρά τα παιδιά, τους εξήγησε τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα προαναφερόμενα τμήματα και απάντησε στις απορίες τους. 
Στη συνέχεια υποδέχθηκε τη γεμάτη ζωντάνια αλλά και ευγένεια ομάδα των μαθητών  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  κ. Γιώργης Μαρινάκης, στην αίθ. του Δ.Σ. όπου και του παρέδωσαν μια υπέροχη χειροποίητη κατασκευή από ζωγραφιές  στις οποίες απεικονίζονται χαρακτηριστικά τοπία του Ρεθύμνου, ιδωμένα  μέσα από τα μάτια των παιδιών.  

Επιπλέον, οι μαθητές παρέδωσαν στο Δήμαρχο έγγραφο με το οποίο τον ευχαριστούσαν που «τους αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για συνομιλήσει μαζί τους»  και που « φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια για την πόλη μας, τη γειτονιά μας και το σχολείο μας», του κατέθεσαν τους προβληματισμούς,  τα αιτήματα και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των υποδομών στο σχολείο τους αλλά και της γειτονιάς τους, όπως: διαμόρφωση παιδικής χαράς, ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία παιδότοπου, κατασκευή αίθουσας εκδηλώσεων κ.α. 

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους με το Δήμαρχο τα παιδιά  με προθυμία και ζωηρό ενδιαφέρον, συζήτησαν με  το Δήμαρχο  πολλά θέματα που αφορούσαν το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, την ανακύκλωση, την προστασία των αδέσποτων ζώων  και το δημοτικό κτηνιατρείο, ενώ του απηύθυναν και πιο στοχευμένες ερωτήσεις όπως «πως διαπιστώνετε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη;» ή «πόσες ώρες εργάζεστε;» ή «έχετε βοηθούς;»,  οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία μιας πολύ γόνιμης κουβέντας για την αξία της συμμετοχής στα κοινά, του ενδιαφέροντος και του σεβασμού για την πόλη και τους ανθρώπους της, τον εθελοντισμό και της προσωπικής ευθύνης του καθενός μας απέναντι στην κοινωνία, στο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον.  

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους δασκάλους και τους μαθητές για την ωραία παρουσία τους και τη χρήσιμη  επίσκεψη τους, η οποία μόνον οφέλη πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες, τους ευχήθηκε καλές γιορτές  και δώρισε στα 3 τμήματα της  Γ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης, ισάριθμα λευκώματα με τις γκραβούρες της πόλης.