Πολυμήχανοι σεξουαλικά μακάκες βρήκαν τρόπο να συνουσιάζονται με ελάφια

Τα πρωτεύοντα δεν είναι καθόλου ντροπαλά στις σεξουαλικές επιδείξεις τους, όπως ξέρει καλά όποιος έχει βρεθεί ποτέ σε ζωολογικό κήπο.

Οι χιμπατζήδες δεν κρύβουν την ακόρεστη σεξουαλική τους δίψα, αν και αυτή τη φορά το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου τους πονοκεφαλιάζει την επιστήμη.

Όταν έφτασε στα αυτιά των ζωολόγων η είδηση πως πίθηκοι έκαναν σεξ με ελάφια στη μακρινή Ιαπωνία ήδη από τις αρχές του 2017, κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πλέον όμως το ξέρουν καλά και το έχουν δει αναρίθμητες φορές: μακάκες και των δύο φύλων επιδίδονται σε άσεμνες ερωτικές πράξεις με ελάφια και η επιστήμη μάς μιλά τώρα για «νέα μόδα» που έχει ξεπηδήσει στα πρωτεύοντα, είτε αρέσει στα ελάφια είτε όχι!

«Οι σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις πιθήκων-ελαφιών που αναφέρονται στο άρθρο μας μπορεί να αντανακλούν τα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης μιας νέας συμπεριφορικής παράδοσης», γράφει η μελέτη καναδικού πανεπιστημίου.

Τέτοιες επαφές μεταξύ ειδών παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες στη φύση και η επιστήμη γνωρίζει μία μάλιστα, τις σεξουαλικές επιθέσεις του βασιλικού πιγκουίνου στις φώκιες του Ατλαντικού. Ο ιαπωνικός μακάκος όμως που κάνει σεξ με θηλυκό ελάφι είναι μια νέα μόδα που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο βασίλειο των ζώων.

Αρσενικοί και θηλυκοί μακάκες ιππεύουν τα ελάφια, μας λέει η μελέτη, μόνο τα αρσενικά όμως ολοκληρώνουν την τελετουργία με σεξ. Τα θηλυκά προβαίνουν σε ομοφυλοφιλικό σεξ χωρίς διείσδυση. Η ομάδα κατέγραψε 13 πετυχημένες συνευρέσεις με ελάφια και 12 με θηλυκούς μακάκες, δείχνοντας μια νέα τάση που εγκαθιδρύεται προοδευτικά.

«Μπορεί να είναι μια νέα/καινοτόμα συμπεριφορά που μεταδίδεται κοινωνικά και γενικεύεται», καταλήγει η μελέτη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook