Μια πρώτη προσπάθεια καθαρισμού έγινε σήμερα από δύτες του Συλλόγου Φίλοι του Βυθού

Από τις πλημμύρες της 26ης Οκτωβρίου δεν αλλοιώθηκε μόνο η αμμουδιά στον κεντρικό κόλπο της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, αλλά από το ορμητικό ποτάμι των νερών της βροχής, παρασύρθηκαν στην θάλασσα και όλα όσα υπήρχαν στην παραλία και όχι μόνο.

Διάφορα αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο που σχηματίστηκε στον κεντιρκό δρόμο των Αγίων Αποστόλων και κυρίως οι ομπρέλες , οι ξαπλώστες και τα πάσης φύσεως υλικά από τις καντίνες που υπήρχαν στην παραλία.

Όλα αυτά κατακάθησαν στον βυθό μέσα στον κολπίσκο, και εκτός από την ρύπναση εγκυμονούν κινδύνους για τους κολυμβητές.

Σήμερα το μεσημέρι,  οκτώ δύτες του συλλόγου Φίλοι του Βυθού ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και βούτηξαν στον βυθό ξεκινώντας μια προσπάθεια για τον καθαρισμό του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Καραβαράκης, σήμερα παρά του ότι ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος και δεν είχε καλή ορατότητα στον βυθό, ανασύρθηκαν πολλά αντικείμενα αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

 

Για οικολογική καταστροφή η οποία όμως μπορεί να αποκατασταθεί σε μεγάλο τμήμα της μίλησε ο δύτης Σπύρος Παπακαστρίτσιος.

 

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης ως δύτης ο ίδιος, είχε μια άμεση αντίληψη του τι συμβαίνει στον βυθό και όπως είπε το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

 

Απο την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο Φίλοι του Βυθού, επεσήμανε πως ο Δήμος Χανίων δεν έχει την δικαιοδοσία και την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις παραλίες απο τις καταστρτοφές που υπέστησαν, αλλά βλέποντας την αδυναμία των υπηρεσιών του δημοσίου, ανέλαβε αυτό το βάρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook