Εφαρμογές 64-bit υποστηρίζονται στο Android από τότε που λάνσαρε το Lollipop η Google, το 2015. Από τον Αύγουστο του 2019 ωστόσο, όπως λέει η γνωστή εταιρεία, όλα τα Android apps θα πρέπει να υποστηρίζουν κώδικα 64-bit.

Δεν είναι υποχρεωτικό να εγκαταλειφθεί η συμβατότητα τους με τα 32-bit, ωστόσο δεν θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά στο… παρελθόν. Εξάλλου μελλοντικά θα υπάρξουν συσκευές που θα υποστηρίζουν αποκλειστικά κώδικα 64-bit επισημαίνει η Google, οπότε είναι απαραίτητο για τους developers να κάνουν το άλμα από σήμερα αν είναι δυνατόν.
Εξάλλου, τον Αύγουστο του 2018 όλες οι νέες εφαρμογές θα πρέπει να στοχεύουν στο περιβάλλον προγραμματισμού του Android Oreο. Αν και η υποστήριξη Oreo, δεν θα είναι απολύτως απαραίτητη, δεν θα μπορούν να αποφύγουν την υποστήριξη των νέων χαρακτηριστικών που έρχονται μαζί. Τα ενημερωμένα apps θα πρέπει να έχουν κάνει τη σχετική μετάβαση μέσα στο Νοέμβριο.

Μία αναβάθμιση ασφαλείας έρχεται επίσης στις αρχές του 2018. Η Google υποστηρίζει πως με τη μικρή αυτή ποσότητα μεταδεδομένων ασφαλείας θα διασφαλίσει ότι τα apps διατέθηκαν μέσω του Play store και δεν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο που θα μπορούσε για παράδειγμα να απασχολήσει τους coders. Σκεφτείτε το ως “σύμβολο αυθεντικότητας” είπε η Google.

H Google πάντως ακολουθεί την Apple στο τομέα της υποστήριξης 64-bit με την δεύτερη να απαιτεί 64-bit κώδικα στα iOS apps από τον Φεβρουάριο του 2015 και με το iOS 11 να μην υποστηρίζει 32-bit apps από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.
Η απαίτηση για 64-bit apps δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ταχύτερες ή ισχυρότερες εφαρμογές απαραίτητα, αλλά θα ενθαρρύνει τους developers να βελτιστοποιήσουν τον κώδικα στα apps τους, ειδικά αν ήταν υπερβολικά άνετοι με το λογισμικό 32-bit.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook