Σκιές προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ρίχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006.

Τα στοιχεία αυτά, που προέκυψαν με τη συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), συνδέονται, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, με την ιχνηλάτιση ενός από τα καρτοκινητά -σκιές που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Αφού μελετηθούν και τα τελευταία στοιχεία, θα κριθεί εάν προχωρήσει ο εισαγγελέας στην άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων για το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο ως αγνώστων δραστών, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.

Ύστερα από επιστολή, όμως, του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος με την ιδιότητα του τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητούσε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη, Τέντε τη συνέχιση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.

Στην επιστολή που απέστειλε πριν από περίπου 10 μήνες ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για « γκρίζες ζώνες στο στάδιο της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης» και μη αξιολόγηση σειράς στοιχείων που αφορούσαν -μεταξύ άλλων- και στον θάνατο του στελέχους της VODAFONE, Κώστα Τσαλικίδη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook