Οι Χανιώτες κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα των πολιτών που ανακυκλώνουν – Δυο νέα απορριμματοφόρα ήρθαν να προστεθούν στον στόλο της ΔΕΔΙΣΑ.

Μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία και ευσυνειδησία φαίνεται ότι δείχνουν οι Χανιώτες όταν αφορά σε θέματα ανακύκλωσης συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το ποσοστό συμμετοχής τους στον διαχωρισμό των απορριμμάτων για την ανακύκλωσή τους, είναι ικανοποιητικό χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν επιδέχεται περιθώρια βελτίωσης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ, Γιάννη Κουτράκη:

“Οι Χανιώτες ανακυκλώνουν! Φέτος για το πρώτο 8μηνο του 2017 οι δείκτες ήταν αρκετά αυξημένοι δηλαδή είχαμε φτάσει στον μπλε κάδο στο 12% που αυτό μεταφράζεται περίπου σε 800 τόνους και στον κίτρινο κώδωνα, δηλαδή τον κάδο για το γυαλί, φτάσαμε το 127% σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές.”

Σήμερα ενισχύθηκε ο στόλος της ΔΕΔΙΣΑ με δυο νέα απορριμματοφόρα που θα βοηθήσουν στο έργο της αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών στα Χανιά. 

“Αυτά τα δυο σύγχρονα απορριμματοφόρα θα προστεθούν στον στόλο και θα εξυπηρετήσουν τον στόχο να ενισχύεται διαρκώς ο τομέας της ανακύκλωσης στα Χανιά. Πρέπει να είμαστε περήφανοι στα Χανιά γιατί είμαστε από τις πρώτες περιοχές στη χώρα στον τομέα της ανακύκλωσης και της επανάχρησης των υλικών όμως δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι.Αακόμα και εμείς που είμαστε πρωτοπόροι βρισκόμαστε πολύ χαμηλά σε σχέση με τα επίπεδα τα οποία έχει φτάσει η δυτική Ευρώπη που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 70% – 80%. Έτσι λοιπόν κάνω έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά την απόρριψη των απορριμμάτων και να τονίσω ότι πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ο πλανήτης έχει πεπερασμένες ικανότητες να μας προσφέρει υλικά για χρήση. Πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.” δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας κατά την παράδοση των απορριμματοφόρων

Τα απορριματοφόρα είναι καινούρια και δόθηκαν δωρεάν από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

“Είναι χωρητικότητας 16 κυβικών και έχουν έρθει δωρεάν από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης μαζί με 300 καινούριους κάδους μπλε.  Αυτή τη στιγμή φτάνουμε στα 11 απορριμματοφόρα μαζί με ένα απορριμματοφόρο του γυαλιού.” υπογράμμισε ο κ. Κουτράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook