Δύο προτάσεις για χρηματοδότηση δυο έργων κατατέθηκαν σήμερα από την τεχνική υπηρεσία και την υπηρεσία προγραμματισμού του δήμου Χανίων.

Η πρώτη η πρόταση αφορά στο έργο ανάπλασης που έχει ξεκινήσει στη Νέα Χώρα και συγκεκριμένα στην ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του πράσινου ταμείου. Το ποσό με το οποίο αναμένεται να επωφεληθεί ο δήμος θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η δεύτερη πρόταση αφορά το πολυαναμενόμενο έργο αποκατάστασης του ρολογιού στον δημοτικό κήπο Χανίων. Η πρόταση αφορά στην επιδότησή του από τα ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στο οποίο έχει υπαχθεί ο δήμος Χανίων και επιδοτείται με ένα ποσό που εγγίζει περίπου τα 10 εκατομ. ευρώ. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την τεχνική υπηρεσία του δήμου Χανίων που παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τις δυσκολίες, ανταποκρίθηκε και ακριβώς το ίδιο θέλω να κάνω και για την υπηρεσία του προγραμματισμού.

Για το ρολόι προβλέπεται μια συνολική αποκατάσταση του μνημείου το οποίο έχει σοβαρά στατικά κυρίως προβλήματα. Το ποσό περίπου εγγίζει το μισό εκατομμύριο για το ρολόι και για το πράσινο ταμείο ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Το έργο της αστικής ανάπλασης της Νέας Χώρας ταιριάζει με τις επιδιώξεις του πράσινου ταμείου στην προκήρυξη του οποίου προβλέπεται ένταξη έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εφόσον καταφέρουμε την ένταξη θα είναι η τρίτη φορά χρηματοδότησης του δήμου από το πράσινο ταμείο επί των ημερών μας, η πρώτη φορά ήταν η ένταξη της αγοράς του νεοκλασικού της οδού Τζανακάκη με το ποσό των 500.000 ευρώ για το οποιό κάνουμε νέα πρόταση ύψους 2,5 εκατομ. από τα ΕΣΠΑ για να ολοκληρώσουμε το έργο βιβλιοθήκη. Η δεύτερη φορά ήταν η ανάπλαση των πεζοδρομίων της Αποκορώνου και της Περίδου.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook