Με «όπλο» την διάγνωση που έγινε στο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού η μητέρα του Ιωάννα Ροζάκη και ο 5χρονος Δημήτρης επιστρέφουν με αισιοδοξία

Όπως ανάρτησε η ίδια η μητέρα του 5χρονου, και οι δύο επιστρέφουν Χανιά την Κυριακή προκειμένου να περάσουν τις γιορτές και να ξεκουραστεί ο μικρός Δημήτρης, ο οποίος στις αρχές του νέου έτους θα πρέπει να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική εγχείριση.

Δείτε την ανάρτηση της Ιωάννας Ροζάκη

"Ο Δημήτρης μας, πέρασε πολλά, όλα αυτά τα χρόνια.. Ο Δημήτρης μας, επιτέλους έχει διάγνωση..

Είναι το πρώτο περιστατικό και αυτό το γνωρίζουμε σίγουρα πια.. Για το κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε πραγματικά να μάθει μέσα από τη περιπέτεια του, θα φτιαχτεί βίντεο, αυτό θα πάρει λίγο χρόνο όπως φυσικό είναι..

Αν το δεις στο δρόμο, δεν πρόκειται να υποψιαστεις τίποτα, μιας που σωματικά και σε ύψος, ο Δημήτρης μας, είναι όπως κάθε παιδί.. Η αποκάλυψη γίνεται σηκώνοντας την μπλούζα του κ κοιτώντας τη κοιλιά του, εκεί μπορείς να διακρίνεις, ότι κάτι έχει. Αυτό και μόνο (ύψος, βάρος) θα έπρεπε να σε βάλει σε σιγουριά, ότι τίποτα γαστρεντερολογικο δεν έχει το παιδί.

Όταν ο ασθενής σου δείχνει ακριβώς που πονά και ακριβώς τι αισθάνεται πρέπει να δώσεις σημασία, το οφείλεις..

Επίσης η καλή θέληση γιατρών, που ΔΕΝ είναι με ειδικότητα στο παιδί, καλό θα ήταν να μην δίνουν διαγνώσεις, που ενδεχομένως να φέρουν αμφιταλαντευσεις στους παιδιάτρους στα επόμενα επεισόδια ενός παιδιού που δεν έχει σωστή διάγνωση.

Ο Δημήτρης μας λοιπόν έχει περιπλανωμενο ελεύθερο σπλήνα, με χρονιά συστροφη στομαχου που κατά διαστήματα προκαλεί οξύ επεισόδια και επειδή προκαλούνται αυτά τα οξύ επεισόδια κρίνεται λαπαροσκοπικου χειρουργείου. Εκτός από αυτό ο Δημήτρης έχει λεμφαδενοπαθεια στομαχου χωρις παθογένεια, κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χρειάζεται χειρουργείο, αλλά λαπαροσκοπικα.

Ψάχνοντας ως όφειλα όλα αυτά που άκουσα, επειδή στη ζωή μου δεν τα είχα ξανακούσει, βρήκα με δυσκολία κάποια πράγματα στο ίντερνετ.

Ο Δημήτρης μας, αυτό το διαστημα είχε τρεις αναισθησίες όπου ο οργανισμός εξαντλήθηκε και χρειάζεται ανάπαυση και ξεκούραση για το επόμενο βήμα. Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά θα κάνουμε στο σπίτι μας, θα είμαστε Χανιά, την Κυριακή το βράδυ φθάνουμε. Με το ΝΕΟ ΕΤΟΣ ο Δημήτρης μας, θα υποβληθεί στο χειρουργείο που θα του αλλάξει την καθημερινοτητα και τον καθημερινό πόνο στο στη κοιλιά…

Έναν έναν σας ευχαριστουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, και λίγο είναι, που πλέον ο Δημήτρης μας, έχει διάγνωση και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αν και πολύ πολύ σπάνιο περιστατικό…

Σε ευχαριστούμε κόσμε…"