Απότιση φόρου τιμής στην φιλόλογο που έφυγε τόσο νωρίς

“Η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας έχασε μία αγαπημένη φίλη και συνάδελφο τη Ντιάνα (Άρτεμη) Μανουρά.

Στη μνήμη της, εμείς στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, σε μια εμπνευσμένη φιλόλογο, μια δασκάλα που όσοι τη γνωρίσαμε από κοντά γίναμε πιο πλούσιοι, μοιραστήκαμε το όραμά της, καμαρώσαμε τους μαθητές της να εκφράζονται με μοναδικό τρόπο, μεθύσαμε με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια της.

Σε τέτοιους ανθρώπους, όπως η Ντιάνα Μανουρά ο θάνατος μοιάζει ανίσχυρος αφού δεν καταφέρνει να κλέψει τίποτα από το μεγαλείο και τη λάμψη τους. Η ιδιαίτερη ακτινοβολία της Ντιάνας εντυπωσίαζε όλους μας στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στον κύκλο των ανθρώπων του πολιτισμού της πόλης μας. Το άγγιγμα που δέχτηκε στα παιδικά της χρόνια από τον σπουδαίο ανθρωπιστή και δάσκαλο πατέρα της, το Μανούσο Μανουρά τη μετουσίωσε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού.

Χωρίς δακρύβρεχτες υπερβολές που δεν σου ταίριαζαν ποτέ, αλλά με την πεποίθηση πως η ζωντάνια σου ξεπερνάει τα όρια του κόσμου τούτου, είμαστε σίγουροι Ντιάνα πως θα ζεις για πάντα μέσα από την ελπίδα και τον ενθουσιασμό που γέννησες στους μαθητές σου, μέσα από τα κείμενα και τις δράσεις σου και πως η αγάπη κι ο θαυμασμός μας θα σε συνοδεύουν στο στερνό σου αυτό ταξίδι.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου
Νικόλαος Γιγουρτάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook