Ανακοίνωση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα για την πρόσληψη των 150 εργαζομένων καθαριότητας-σίτισης στο ΠΑΓΝΗ:

“Το Α.Ρ.Μ.Α. θα ήθελε να σχολιάσει την πρόσφατη πρόσληψη 150 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του νοσοκομείου μας.  Αρχικά είναι σίγουρα σημαντικό οτι οι προσλήψεις έγιναν με κριτήρια ΑΣΕΠ και χωρίς την διαμεσολάβηση εργoλάβων που μέχρι πρόσφατα εκμεταλεύονταν το μόχθο των συναδέλφων μας.  Ωστόσο πιστεύουμε, πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου και θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τις μόνιμες πρόσληψεις τους,  ώστε να πάψει επιτέλους η εργασιακή  ανασφάλεια. Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για τις ανάγκες του νοσοκομείου, και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα.

Υπό αυτό το πρίσμα διεκδικούμε την άμεση διεύρυνση του αριθμού των προσλήψεων.  Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας στην καθαριότητα πως δεν είναι μόνοι τους, αλλά τα αιτήματα τους είναι σημαντικά για όλες τις εργασιακές ομάδες του νοσοκομείου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κοινή δράση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. 

Θα ήμασταν ευτυχείς εάν η ανακοίνωση μας τελείωνε σε αυτό το σημείο, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον να μην σχολιάσουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. και συνυπογράφουν το Π.Α.ΜΕ., η Δ.Α.Κ.Ε., η ΠΑ.Σ.Κ.Ε. και η ΠΑΝΤΙΓΙΕΡΑ. 

Ας δούμε τι ξέχασαν:

1)    Ξέχασαν αρχικά να καλέσουν σε συνεδρίαση όλα τα μέλη του Δ.Σ. πριν εκδοθεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Το ΠΑ.Μ.Ε. (το οποίο και ηγείται του Δ.Σ. και έχει και την ευθύνη για την σύγκλιση του), συνεχίζοντας την «δημοκρατική»  παράδοση που χτίζει τελευταία, μετά την νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να καλεί στα διοικητικά συμβούλια και τις παρατάξεις οι οποίες ενδεχομένως να αντιτίθενται στην αντιπολιτευτική πρακτική του.

2)    Ξέχασαν να αναφέρουν οποιαδήποτε απόφαση, τροποποίηση ή νόμο που να αναφέρει ότι από το 2019 οι προσλήψεις θα ανατεθούν στις ΚΟΙΣΝΕΠ (Κοινωνικές, Συνεταιριστικές, Επιχείρησεις). Ακόμα όμως και αν αυτό ίσχυε -που δεν ισχύει- οι δομές αυτές αφορούν  κοινωνικούς συνεταιρισμούς, που δεν έχουν καμμία σχέση με ιδιωτικές εταιρείες. Οι ΚΟΙΣΝΕΠ σχετίζονται στην πραγματικότητα με συλλογικότητες αλληλέγγυων, αυτοργανωμένων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες ή προβλήματα, ό,τι δηλαδή προκαλεί αλλεργία στο ΠΑ.Μ.Ε., την Δ.Α.Κ.Ε. και την ΠΑ.Σ.Κ.Ε.. Αναρωτιόμαστε ωστόσο γιατί ενοχλεί και την ΠΑΝΤΙΓΙΕΡΑ που αναφέρεται σε άλλου τύπου κοινωνικές  ευαισθησίες.

3)    Ξέχασαν να αναφέρουν, επίσης, πως οι προσλήψεις έγιναν μέσω Α.Σ.Ε.Π. (ό,τι πιο αντικειμενικό και αξιοκρατικό μηχανισμό διαθέτει το ελληνικό δημόσιο) και όχι μέσω των πολιτικών γραφείων των κομμάτων που στηρίζουν η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ όπως για τόσα και τόσα χρόνια μας είχαν συνηθίσει.

4)    Ξέχασαν, τέλος να αναφέρουν, πως η προηγούμενη προκήρυξη αφορούσε 120 άτομα ενώ η πρόσφατη 150. Κατά συνέπεια τα μαθηματικά δεν μπορούν να εξηγήσουν πως μεγαλώνει ο μακρύς κατάλογος της ανεργίας.

Συνάδελφοι, οι μέρες που βιώνουμε είναι πραγματικά δύσκολες και καλό είναι μέτρα που κινούνται προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων, ακόμα και αν δεν είναι ολοκληρωμένα, να μην μηδενίζονται και να μην απαξιώνονται στο όνομα μιας εμπαθούς αντιπολίτευσης”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook