Υπογραφή σύμβασης σήμερα από τον Περιφερειάρχη για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κουνάβων 6,4 εκ. ευρώ

Με δημοπρατήσεις έργων για την οδική ασφάλεια και παρεμβάσεις έργων οδοποιίας και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης το νέο έτος. 

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράφοντας την προγραμματική σύμβαση του έργου «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Κουνάβων» προϋπολογισμού 6,4 εκ. ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρείας «Λατομική Α.Ε.» Αντώνη Ορφανάκη. 

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο νέο τρόπο δημοπρατήσεων δημόσιων έργων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις με τον νέο τρόπο που είναι σωστός αλλά δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την οδική ασφάλεια για όλο το νησί. Το επόμενο έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί θα είναι η οδική ασφάλεια σε 450 σημεία ένα έργο προϋπολογισμού 35 εκ. Επίσης θα δημοπρατηθούν 10 εκ. για τον παλιό εθνικό δρόμο, όπως επίσης πάρα πολλές οδοποιίες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Το πρόγραμμα μας θα ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ. Ακόμη είναι ο δρόμος στο Αρκαλοχώρι, ο «Αγιοβασιλειώτικος», συνεχίζουμε στα Χανιά με τον δρόμο Τοπολίων και ο προγραμματισμός είναι δημοπρατήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο εξάμηνο του 2018 θα είναι σε εξέλιξη όλα τα έργα που έχουμε προγραμματίσει»

Ανισόπεδος κόμβος Κουνάβων

Το έργο είναι ενταγμένο ως 1ο υποέργο της πράξης: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΙΑΝΝΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΛΑΓΝΙ – ΜΑΡΘΑ, Α/Κ ΚΟΥΝΑΒΩΝ» στον  Άξονα Προτεραιότητας  «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων». 

«Ένα πολύ σημαντικό έργο με το οποίο ολοκληρώνεται ο δρόμος προς τη Μεσαρά, προς το Πύργο. Το έργο ενοποιεί τις δυο εργολαβίες που έχουν γίνει, η εκτίμηση μας είναι ότι μέχρι τέλος του 2018 θα είναι ολοκληρωμένο με προϋπολογισμό 6,4 εκ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι και γρηγορότερα μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο γιατί δεν χρειάζονται απαλλοτριώσεις» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη δήλωσε: «Άλλο ένα σημαντικό έργο, πριν από 6 μήνες περίπου δώσαμε στην κυκλοφορία το κομμάτι Καταλαγάρι-Βαθύπετρο και έχει μειώσει τον χρόνο από τον Πύργο στο Ηράκλειο κατά 10 λεπτά. Το έργο του κόμβου έρχεται να συμπληρώσει αυτό το έργο, και οι οδηγοί θα πηγαίνουν με ασφάλεια και ταχύτερα στον προορισμό Ηράκλειο-Πύργος. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη, για την συμβουλή του σε αυτό το έργο». 

Αντικείμενο των εργασιών του έργου είναι η ολοκλήρωση του Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων και η αναβάθμιση του σε αρτηρία με διαχωρισμένο κατάστρωμα κυκλοφορίας. Ο κόμβος βρίσκεται στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Βιάννος, στο τμήμα Άγιος Σώζων – Αλάγνι. Τα έργα εκτείνονται σε μήκος 1,4 χιλ. και περιλαμβάνουν:  χωματουργικές εργασίες, επέκταση υφιστάμενων κάτω διαβάσεων, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, γεωτεχνικά έργα και φυτοτεχνικές εργασίες.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η προϊσταμένη διεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Ψαρουδάκης, Γιάννης Μπιμπάκης και Θάλεια Σπυριδάκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook