Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμος Κισσάμου και η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου διοργάνωσαν την πιο μαγική νύχτα των Χριστουγέννων.

Η νύχτα των ευχών στην Κίσσαμο για τρίτη χρονιά αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες που ήθελαν να γράψουν την ευχή τους, να την αφήσουν στον ουρανό και να ζεστάνουν την καρδιά τους μέσα σε ένα χειμωνιάτικο αλλά ταυτόχρονα και μαγικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό. 

Λίγο μετά τις 21:00 περίπου 500 φαναράκια συνοδευόμενα από ευχές, πίστη και ελπίδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τον ουρανό και για την πραγματοποίηση των ευχών που τα συνόδευαν. Το μοναδικό αυτό θέαμα συμπλήρωσε το τεχνητό χιόνι που ‘’έπεσε’’, ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών, τα μεγάλα παιδιά που ένιωσαν ξανά μικρά και η γιορτινή μουσική.  

 

Η πραγματική όμως πίστη και το πνεύμα των γιορτών δόθηκε έμπρακτα από τους συμπολίτες μας οι οποίοι κατά την προσέλευσή τους δώρισαν τρόφιμα τα οποία σήμερα (22/10/2017) παραδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Κο Δερουκάκη Εμμανουήλ και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Κο Κουφάκη Μιχαήλ στην επιτροπή των ΤΕΒΑ (βοήθειας απόρων) η οποία και θα τα διανέμει στους δικαιούχους του προγράμματος στην επόμενη διανομή.

Δήλωση αντιδημάρχου Κισσάμου Κου Δερουκάκη: «Αφού αρχικά ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της μαγικής αυτής νύχτας, θα πρέπει αυτονόητα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη νύχτα των ευχών στην Κίσσαμο η οποία και θα είναι πιο μεγάλη και πιο μαγική από ποτέ. Ευχή μας να έχουμε υγεία και δύναμη και πάνω απ’όλα να μην χάνουμε ποτέ την παιδικότητα μας.

Μπορεί η νύχτα των ευχών να είναι μια «εκδήλωση» όπως εκατοντάδες άλλες που σαν Δήμος πραγματοποιούμε στην διάρκεια του χρόνου αλλά όσοι συμμετέχουν γνωρίζουν ότι αυτή η εκδήλωση έχει μια αγνότητα, μια μαγεία και μια μοναδικότητα που μόνο όποιος το ζήσει μπορεί να την αναγνωρίσει. Ελπίζω ότι και άλλοι Δήμοι θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχες εκδηλώσεις , από την μεριά μας υπάρχει η διάθεση για βοήθεια σε όποιο κομμάτι μας ζητηθεί.

Τα Χριστούγεννα έχουν από μόνα τους μαγεία, εμείς οφείλουμε να την συμπληρώσουμε. Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τα φουσκωτά παιχνίδια των παιδιών από την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου έως και το τέλος του έτους, αν μας το επιτρέψουν φυσικά οι καιρικές συνθήκες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook