Βουτιά κάτω από τα 14.000 δολάρια έκανε για λίγο την Παρασκευή το bitcoin στο Χρηματιστήριο Bitstamp, υποχωρώντας περίπου 30% από το επίπεδο – ρεκόρ κοντά στα 20.000 δολάρια που είχε διαμορφωθεί στην αρχή της εβδομάδας.

Στη συνεδρίαση, το κρυπτονόμισμα έφθασε να υποχωρεί 14,7%, ενώ στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειές του στο 7% και διαμορφωνόταν στα 14.499 δολάρια.

Το bitcoin, που αντιστοιχούσε σε περίπου 1.000 δολάρια στην αρχή του 2017, εκτινάχθηκε στα 19.666 δολάρια την Κυριακή, εν όψει της έναρξης διαπραγμάτευσης προθεσμιακών συμβολαίων του στο πολύ μεγάλο χρηματιστήριο του CME Group. «Να θυμάστε ότι το bitcoin αυξήθηκε δραματικά φέτος, επομένως μία διόρθωση είναι πάντα πιθανή», δήλωσε στέλεχος χρηματοπιστωτικής εταιρείας στο Σίδνεϊ.

Η επιτυχία του bitcoin έφερε τα κρυπτονομίσματα στο προσκήνιο, ενισχύοντας το προφίλ ανταγωνιστών του, που αποτελούν εναλλακτικές επιλογές. «Μεγάλα ποσά κεφαλαίων κινούνται από το bitcoin σε εναλλακτικά νομίσματα. Υπάρχουν εταιρείες, όπως η Verge και η Ripple, που είχαν άνοδο πάνω από 400% την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος. Η Verge και η Ripple ανήκουν σε μία σειρά κρυπτονομισμάτων, τα οποία αντιγράφουν και ανταγωνίζονται το bitcoin. Στέλεχος άλλης χρηματοπιστωτικής εταιρείας στη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι υπάρχουν κινήσεις και από το bitcoin προς το Bitcoin Cash, που είναι κλώνος του πρώτου.

Το bitcoin είναι γνωστό για τις τεράστιες διακυμάνσεις του. Τον Νοέμβριο, έκανε βουτιά σχεδόν 30% σε διάστημα τεσσάρων ημερών, από τα 7.888 δολάρια στα 5.555 δολάρια, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε υποχωρήσει 40%, από τα 4.979 στα 2.972 δολάρια. «Η διαπραγμάτευση του bitcoin μοιάζει με τζόγο, επομένως οι κινήσεις του δεν ακολουθούν λογικά πρότυπα», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook