Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»  του Δήμου Αποκορώνου ξεκίνησε τη λειτουργία του, πριν από τρία χρόνια  και η συμβολή του στην τοπική κοινωνία υπήρξε τεράστια και καταλυτική.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου και συνολικά ωφελούνται  από αυτό σε μηνιαία βάση 370 οικογένειες ενώ παράλληλα υποστηρίζονται έκτακτα άτομα ή οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Οι Χριστουγεννιάτικες «τσάντες αγάπης» εκτός από τα βασικά είδη διατροφής για το εορταστικό τραπέζι, συμπεριλάμβαναν συνολικά 750 κιλά κρέας, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, χριστόψωμα, παιδικά παπούτσια και  δώρα – παιχνίδια για παιδιά ανά ηλικία και φύλο. Τα είδη συσκεύασαν και ετοίμασαν για διανομή , με πολύ όρεξη και αγάπη οι μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Βαμου .

Η πρωτοβουλία αυτή δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη των συμπολιτών μας. Από την πρώτη στιγμή ο θεσμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες, επιχειρήσεις από τον τόπο μας αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος, εταιρείες, σχολεία και συλλόγους.

Ουσιαστική ήταν η  πρωτοβουλία των Ευρωπαίων μονίμων κατοίκων Αποκόρωνα που σε συνεργασία με Έλληνες εθελοντές,  συγκέντρωσαν   300 δώρα – παιχνίδια (SHOE BOXES), όπως και η προσφορά των Νορβηγών φίλων του Αποκόρωνα για την αγορά 370 ζευγών παιδικών παπουτσιών.

"Η ανταπόκριση όλων των φορέων, απέδειξε την αγάπη για τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης στη δύσκολη εποχή που διερχόμαστε αποδεικνύοντας πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά", αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση του δήμου