Μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό του νησιού μας

Με μια μεγάλη επιτυχια για τον Κρητικό αθλητισμό επέστεψε απο την Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα έκλεισε με  τον καλύτερο τρόπο  για άλλη μια φορά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σαμαριά. Συγκεκριμένα η ΣΑΧ Σαμαριά κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο διασυλλογικό νεανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη χώρα μας. Η διαχρονικότητα των επιτυχιών της όμως μας κάνει ακόμη πιο περήφανους μιας και από το 2011 έως και φέτος η ΣΑΧ Σαμαριά βρίσκεται ανελλιπώς στο βάθρο των νικητών με κορυφαία βέβαια τα τρία τελευταία χρόνια όπου ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Στην τελική φάση των αγώνων συμμετείχαν είκοσι ομάδες οι οποίες πήραν το εισιτήριο από τις προκριματικές φάσεις των Ενώσεων. Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Σαμαριά βάσει της αρχικής κατάταξης ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κάτι που επέδειξε και στην πράξη κερδίζοντας όλους τους αγώνες της κατακτώντας ξεκάθαρα την πρώτη θέση!

Για να φτάσει σ’ αυτή την επιτυχία όμως χρειαζόταν γερά νεύρα και μεγάλη μαχητικότητα από τους παίκτες της γιατί δεν ήταν λίγοι οι αγώνες που έπρεπε να περάσει τουλάχιστον ένα τρίωρο για να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα αποτελέσματα.

Οι εμπειρία των παικτών της ΣΑΧ Σαμαριά όμως και το ότι είχε μια πληθωρική σύνθεση σε όλες τις σκακιέρες με παίκτες που έχουν ¨γευτεί¨ τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή σε Νεανικές ατομικές κατηγορίες (κάτι σπάνιο σε μια ομάδα) έδινε άλλο αέρα στους αγώνες της κάτι που μέτρησε πολλές φορές στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Με την ομάδα της ΣΑΧ Σαμαριά αγωνίστηκαν στην 1η σκακιέρα ο Νίκος Γεωργακόπουλος ο οποίος όχι απλά εντυπωσίασε αλλά ο αγώνας του και η νίκη του εναντίον του Πρωταθλητή Ευρώπης Ευγένιου Ιωαννίδη έπρεπε κατά πολλούς να πάρει και βραβείο ομορφιάς!  Στη δεύτερη σκακιέρα μέτρησε η ¨ήρεμη¨ δύναμη του Βαγγέλη Πατρελάκη, από τους πιο ψύχραιμους παίκτες της ομάδας πήρε πολύτιμες νίκες εκεί που χρειαζόταν και ήταν εγγύηση σταθερότητας για την καλή πορεία της! Στην τρίτη σκακιέρα ο ¨ ο Κυριάκος Φυντριλάκης έδωσε και αυτός με τη σειρά του πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα . Στην τέταρτη σκακιέρα αγωνίστηκε η Αντωνία Καραβιτάκη η οποία παρότι αγωνίστηκε σε σκακιέρα αγοριών τελικά εύκολα ή δύσκολα τελικά έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Στις δύο τελευταίες σκακιέρες η παρουσία της πρωταθλήτριας Ελλάδος κάτω των 16 ετών Βοζινάκη Ανθή και της Πρωταθλήτριας Ελλάδος κάτω των 12 ετών Καραβιτάκη Ευαγγελία αποτελούσαν και την εγγύηση της ομάδας για την καλή πορεία της. Δεν είναι υπερβολικό ότι με όλες τις ομάδες ξεκινούσαν τα αποτελέσματα με δύο νίκες που ερχόντουσαν από τα δύο κορίτσια! Η εμπειρία τους και οι γνώσεις τους έκαναν την διαφορά με κάθε ομάδα και ανέβαζαν την ψυχολογία των συμπαικτών τους ακόμη περισσότερο!             

Με την επιτυχία της αυτή η ΣΑΧ έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς με τον καλύτερο τρόπο! Μία επιτυχία που μας κάνει ακόμη πιο περήφανους ανεβάζοντας για άλλη μια φορά την πόλη μας τα ΧΑΝΙΑ στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η ομάδα της ΚΑΙΣΣΑ ΣΑΜΑΡΙΑ,στο ίδιο τουρνουά στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση καταλαμβάνοντας την 13η θέση.Η ΚΑΙΣΣΑ με ένα σύνολο αποτελούμενο από έμπειρους αλλα και πρωτοεμφανιζόμενους σε μεγάλους αγώνες νεαρούς σκακιστές έχασε στις λεπτομέρειες την δυνατότητα να πλασαριστει στη πρώτη οκτάδα,παρά την εντυπωσιακη εμφανιση της Αργυρως Πετρακη που εκανε το απόλυτο 6 στα 6.Για την ΚΑΙΣΣΑ ΣΑΜΑΡΆ αγωνίστηκαν οι ΣΤΈΛΙΟΣ ΠΕΤΡΆΚΗΣ, ΓΙΏΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ,ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΆΚΗΣ,ΓΙΏΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥΔΑΚΗΣ,ΑΡΓΥΡΏ ΠΕΤΡΆΚΗ και ΑΘΉΝΑ ΤΡΟΥΛΑΚΗ.
Άξια  αναφοράς η δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του ΟΦΗ.

 Η διαχρονικότητα των παραπάνω  αποτελεσμάτων δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία γιατί εγγυάται και την καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο της ΣΑΧ Σαμαριά την αξιοποίηση των ταλέντων της πόλης μας επιβραβεύοντας έτσι τόσο το προπονητικό τιμ όσο και την διοίκηση του συλλόγου για τις επιλογές της.  Προπονητής συνοδός της ομάδας στους αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη ήταν ο Κώστας Τσαρουχάς.

    

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook