To Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου στην πίστα του Spa ήταν πολύ ιδιαίτερο για τον Michael Schumacher, καθώς γιόρτασε εκεί τα 20 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή του στη Formula 1.

To circuit Spa-Francorchamps έχει ιδιαίτερη αξία για τον Γερμανό πολυ-πρωταθλητή της Formula 1, αφού εκεί εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1991 με το μονοθέσιο της Jordan, εντυπωσιάζοντας με την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές. Ένα χρόνο αργότερα εκεί σημείωσε και την πρώτη του νίκη, οδηγώντας πλέον για την Benetton. Tη συνέχεια τη γνωρίζετε και δεν υπάρχει λόγος να την επαναλάβουμε.
 
\"\"
Είκοσι χρόνια μετά, έχοντας πλέον κατακτήσει τα πάντα και χωρίς την ανάγκη να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, είδαμε στο Βέλγιο το πιο ανθρώπινο πρόσωπο του Michael. Έφτασε εκεί με το νέο του κράνος, το επετειακό, με τα πρωταθλήματά του όλα σημειωμένα με αστέρια επάνω του κι έγινε αντικείμενο λατρείας από όλους.
 
\"\"
Κι όπως αποδείχθηκε, πραγματικά το απόλαυσε, καταχαρούμενος για τις εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό του
 
Σύμφωνα με το 4troxoi.gr, λίγα 24ωρα πριν η Ferrari τον ευχαρίστησε με τον πιο επίσημο τρόπο, μέσω των δηλώσεων του προέδρου της Luca di Montezemolo. Όσο για τη Mercedes-Benz, τον τίμησε για τα όσα έχει μέχρι σήμερα επιτύχει στη Formula 1 με μια ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτόν. Ήταν όλοι εκεί, από τον Norbert Haug, τον Ross Brawn και τα άλλα παιδιά, χαρίζοντάς του κι ένα τεράστιο poster από την εποχή που –σχεδόν άσημος ακόμα- αγωνιζόταν με τις Sauber-Mercedes στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, τερματίζοντας πέμπτος στις «24 ώρες» του Μαν και κερδίζοντας το «Autopolis» στη μακρινή Ιαπωνία. 

\"\"

 
Και, βέβαια, στη Ferrari δεν τον ξέχασαν, πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Έκαναν κι αυτοί τη δική τους γιορτή προς τιμήν του, χαρίζοντάς του ένα πλαϊνό του κόκκινου μονοθεσίου υπογραμμένο εκ μέρους όλων τους, επάνω στο οποίο ήταν αποτυπωμένη και η στατιστική του στην ομάδα τους. Για να αντιληφθείτε πλήρως το ειδικό βάρος των 72 πρώτων θέσεών του σε αγώνες της Formula 1 στο cockpit της Ferrari, αρκεί να σας αναφέρουμε ότι ο δεύτερος σε νίκες με τα χρώματα της Scuderia είναι ο Niki Lauda, με 16…  
 
\"\"

Πέρα από χρώματα, προτιμήσεις και ομάδες, σε ευχαριστούμε Michael Schumacher…

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook