Η μεγάλη ημέρα έφτασε για τους χιλιάδες αγιοβασίληδες που κατέκλυσαν την πόλη των Χανίων

Τελευταία ενημέρωση 16.19

Μετά τη μικρή αναβολή λόγω του καιρού, σήμερα, ημέρα αργίας, η πόλη των Χανίων απο το μεσημέρι "ζωντάνεψε" σε ξέφρενους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς με χιλιάδες αγιοβασίληδες να ξεχύνονται στους δρόμους μεταφέροντας μηνύματα αγάπης.

Η αρχή έγινε στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων από όπου σχηματίστηκε ένα κατακόκκινο "ποτάμι" που πέρασε απο τους κεντρικούς δρόμους προς το παλιό λιμάνι για να επιστρέψει στο 1ο Γυμνάσιο για το μεγάλο πάρτι.

Φέτος η συμμετοχή ανήλθε περίπου στα 3000 άτομα.

Το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει το 7ο Santa Run στα Χανιά για την ενίσχυση των σωματείων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη. Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης. Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στα τέσσερα ωφελούμενα σωματεία.