Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τοποθετήθηκε για τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου
  
Οι πλειστηριασμοί και η κοινωνική και πολιτική ένταση που αυτοί έχουν φέρει είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό δρόμου «σχεδία» τοποθετήθηκε για ζήτημα των πλειστηριασμών ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για τον διαθρησκειακό διάλογο, τη θρησκευτική τρομοκρατία, το προσφυγικό, τη Συμφωνία του Παρισιού.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε στους δρόμους της Αθήνας την Τετάρτη 27/12 και ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών τόνισε χαρακτηριστικά πως «Πιστεύουμε βαθύτατα στο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε σωστές οικογένειες και υγιή πρόσωπα για την κοινωνία μας».

Ενώ για το επίσης φλέγον ζήτημα του προσφυγικού ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι: «Ο Χριστός, ως νήπιο, έγινε “ο πρώτος άστεγος Θεός” -ας επιτραπεί ο όρος- που βίωσε την προσφυγιά και την ξενιτιά, αναγκαζόμενος να εγκαταλείψει τον τόπο της γεννήσεώς Του και να μεταβεί με τους γονείς του στην Αίγυπτο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό: «Ο θρησκευτικός φανατισμός και ο φονταμενταλισμός απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον Θεό. Εάν, μάλιστα, ανεχτούμε κι εμείς οι ορθόδοξοι τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων στις ενορίες και στις κατά τόπους Μητροπόλεις, τότε να ξέρετε ότι τα παιδιά μας στο μέλλον δεν θα μπορούν να βρουν και να συναντήσουν βιωματικά τον Θεό της ειρήνης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook