Χίλιους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης θα διανείμει δωρεάν ο Δήμος Ηρακλείου το επόμενο διάστημα, σε πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν το πρόγραμμα της διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι τους.

Πρόκειται για καλαίσθητούς, μικρούς κάδους χωρητικότητας 80 λίτρων, οι οποίοι τοποθετούνται σε οικίες με σκοπό να εξυπηρετούν τις ανάγκες ανακύκλωσης του κάθε νοικοκυριού. Με τον τρόπο αυτό, η ανακύκλωση γίνεται εύκολα και αποτελεσματικά, αυξάνοντας τα ποσοστά του ανακυκλώσιμου υλικού και καθιστώντας την διαλογή του ευκολότερη και πιο αποδοτική.

Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο με την συνεργασία και τη συνδρομή των Προέδρων και των Συμβουλίων των Τοπικών Διαμερισμάτων, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη διασπορά στο σύνολο του Δήμου Ηρακλείου. Οι λεπτομέρειες της διανομής, θα καθοριστούν σε συνάντηση με τα στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων, την επόμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Η διαλογή στην πηγή, είναι μια φιλοσοφία που αναπτύσσεται και στην χώρα μας, αναμένεται να κυριαρχήσει σύντομα στη διαχείριση των απορριμμάτων και βρίσκεται ψηλά στο σχέδιο που εφαρμόζουμε στο Δήμο Ηρακλείου. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν και αυτό το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, που θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους, όσο και για το περιβάλλον». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook