Εκατοντάδες παραβάσεις αλλά και αρκετές συλλήψεις περιλάμβαναν οι σαρωτικοί έλεγχοι στους οποίους προχώρησαν από την Παρασκευή και έως αργά το Σάββατο προς ξημερώματα Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης, στο πλαίσιο πάταξης της εγκληματικότητας, η οποία το τελευταίο διάστημα στο νησί εξαπλώνεται ανησυχητικά, αλλά και των πάσης φύσεως παραβατικών πράξεων.

Με στόχο πάντα την τήρηση της τάξης και της εμπέδωσης ασφάλειας στον πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί ολοένα πιο εντατικούς ελέγχους και στους τέσσερις νομούς, τόσο στις τουριστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο, από τους οποίους δεν ξεφεύγει ούτε ντόπιος ούτε αλλοδαπός.

Στα πλαίσιο αυτό, οι έλεγχοι του τελευταίου διημέρου από τις αστυνομικές δυνάμεις ανά την Κρήτη ήταν σαρωτικοί. Συγκεκριμένα, διερευνώντας εξονυχιστικά το νησί, οι αστυνομικές διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, διενήργησαν νυχτερινούς ελέγχους και εξορμήσεις, με σκοπό πάντα την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά τους οποίους συνολικά ελέγχθηκαν 2.224 άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, προσήχθησαν συνολικά 178, για να συλληφθούν συνολικά 38 άτομα.

1.235 παραβάσεις

Από τις στοχευμένες εξορμήσεις βεβαιώθηκαν 1.235 παραβάσεις συνολικά. Συγκεκριμένα: μια παράβαση του νόμου περί όπλων, μια παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, τρεις παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, 172 παραβάσεις για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού, 6 παραβάσεις για νομοθεσία προστασίας ανηλίκων, 657 παραβάσεις περί ΚΟΚ και 389 λοιπές παραβάσεις.

Την ίδια στιγμή, όμως, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και στην κατάσχεση ενός πυροβόλου όπλου τύπου «στυλό», πέντε γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και του ποσού των 1.023,20 ευρώ ως προερχόμενων από παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, με τους συλληφθέντες των εν λόγω παραβάσεων να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη.

Αλκοτέστ

Αρκετά όμως πλούσιο ήταν το ανακοινωθέν της Αστυνομίας και όσον αφορά τους ελέγχους για αλκοτέστ. Από την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο άνδρες της Αστυνομίας σε μπλόκα που είχαν στήσει σε αρκετά σημεία του Ηρακλείου πέρασαν από αλκοτέστ ούτε λίγο ούτε πολύ 850 άτομα το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, στο νομό διενεργήθηκαν αλκοτέστ σε 340 οδηγούς κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και σε 510 το βράδυ του Σαββάτου.

Κατόπιν των ελέγχων, βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις για κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ του Σαββάτου και 9 το βράδυ της Παρασκευής, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 3,4% ποσοστό, αρκετά μικρό και ενθαρρυντικό, καθώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι Ηρακλειώτες οδηγοί αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν το πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποβεί ο συνδυασμός αλκοόλ-οδήγησης.

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook