Δεκαεπτά απομακρυσμένοι οικισμοί των Σφακίων αποκτούν γρήγορο ιντερνετ μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South

Ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, που έχει ως αποτέλεσμα 17 απομακρυσμένοι οικισμοί στο Δήμο Σφακίων να αποκτήσουν πρόσβαση στο Γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.

Στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband-Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της πληροφορίας Α.Ε. που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.

Οι οικισμοί αυτοί του δήμου Σφακίων είναι:

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.

Οι νέες αυτές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα ενώ παράλληλα θα συμβάλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της πρόσβασης αυτής.

 Ο Δήμος Σφακίων με ενέργειες του προσπαθεί να ενταχθεί, σε επόμενη φάση, ο οικισμός Ασφένδου, όπου η οπτική ίνα τον διασχίζει για να καταλήξει στον Καλλικράτη. Επίσης οι περιοχές Λουτρό, Αγία Ρουμέλη, Άγιος Ιωάννης, Αράδαινα, Λάκοι και Αγία Μαρίνα θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί η δυνατότητα του internet με άλλες σύγχρονες ασύρματες λύσεις.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή OTE RURAL SOUTH  κ. Σταθόπουλο Γεώργιο για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον πρώην Τεχνικό Διευθυντή ΟΤΕ κ. Καπριδάκη Σταύρο για τις ενέργειες του στην ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα των «λευκών περιοχών»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook