Παροδικές βροχές με γρήγορα βελτίωση και ηλιοφάνεια την Πρωτοχρονιά

Η κίνηση του Βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο συνοδεύεται από ένα ψυχρό μέτωπο,  αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρη την Κρήτη με βροχές, πιθανότητα για καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια πολύ ψηλά στα ορεινά. Τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού θα ξεκινήσουν τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης από τα δυτικά και πολύ γρήγορα μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Νωρίς το μεσημέρι  της Παρασκευής ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Από το βράδυ της Παρασκευής και για το Σάββατο  θα αποκατασταθεί ένας καιρός άστατος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες ενώ κατά τόπους θα σημειώνονται παροδικές βροχές. Για την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένονται γενικά καλύτερες καιρικές συνθήκες με μια μικρή πιθανότητα  στα βόρεια ορεινά του νησιού για κάποιες περιορισμένες και ασθενείς κατά τόπους βροχές. Την Δευτέρα, ημέρα της Πρωτοχρονιάς θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με περισσότερη ηλιοφάνεια και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.
Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με βροχές στο ξεκίνημα της μέρας σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ από νωρίς το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση του καιρού. Από το βράδυ αποκαθίσταται ένας καιρός άστατος με τις βροχές να επανέρχονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές του νησιού. Λίγες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν ψηλά στις ορεινές ζώνες , με ένα μέσο ύψος  χιονόπτωσης, περίπου,  τα 1500 μέτρα
Οι άνεμοι ενώ νωρίς το πρωί θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις, πολύ γρήγορα θα στραφούν σε ΝοτιοΔυτικούς  με την ένταση τους να φθάνει στα 3 – 4  Μποφώρ στις περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας, ενώ στα δυτικά των Χανίων και στα ανατολικά του Ν. Λασιθίου η ένταση του θα φθάνει τα 5 – 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους  11 °C η ελάχιστη ενώ η μέγιστη θα φθάσει έως και τους 17 °C .

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Ο καιρός θα είναι άστατος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές.
Οι άνεμοι θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν. Η ένταση τους θα φθάνει τα 5, κατά τόπους έως και τα 6 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη, κατά τόπους και μόνο στα βόρεια ορεινά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή.

Οι άνεμοι που αρχικά το πρωί θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι από Δυτικές διευθύνσεις, από το μεσημέρι αναμένεται να στραφούν σε ΒορειοΔυτικούς και θα εξασθενήσουν φθάνοντας τα 3 – 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι λίγο υψηλότερες τιμές με τη μέγιστη να φθάνει έως και τους 18 °C.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018, Πρωτοχρονιά

Καλός καιρός, με ηλιοφάνεια, σε ολόκληρη την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 3 – 4 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται γύρω από τους  12 °C, ενώ η μέγιστη θα φθάσει έως και τους 20 °C .
Παρόμοια καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη και την επόμενη ημέρα της Πρωτοχρονιάς.