Στόχοι συμμορίας άγνωστων ιερόσυλων έχουν γίνει οι μονές και οι εκκλησίες της Κορινθίας, όπου σχεδόν καθημερινά καταγράφονται εισβολές. Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν η… ένοπλη ληστεία που έγινε σε μοναστήρι στην περιοχή Μπολάτι από άγνωστο αριθμό κακοποιών!

Όπως λέει το protothema.gr, οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στη μονή το βράδυ του Σαββάτου και ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου τους μοναχούς! Στην συνέχεια, ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους, ανακάλυψαν σε ένα συρτάρι ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό και, αφού το άρπαξαν, τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Οι μοναχοί δεν μπόρεσαν να διαφωτίσουν τις έρευνες των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Βραχατίου σχετικά με τον αριθμό των δραστών, οι οποίοι πάντως αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους ιερόσυλους που «χτύπησαν» τις προηγούμενες ημέρες δύο εκκλησίες στην κοντινή περιοχή Κλημέντι Κορινθίας, παραβιάζοντας τις πόρτες. Μέσα σε λίγες ώρες, οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το ναό της Αγίας Παρασκευής και την εκκλησία στο κοιμητήριο του χωριού και λεηλάτησαν τις εικόνες και τα ιερά σκεύη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι άρπαξαν ακόμη και τα καντήλια, τα κηροπήγια και το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας! Ο ακριβής αριθμός των κλοπιμαίων δεν έχει καταγραφεί ακόμη, αλλά για ορισμένα από αυτά υπήρχαν φωτογραφίες που δόθηκαν στην Αστυνομία για να βοηθηθεί η έρευνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook