Σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ που πήραν στεγαστικά δάνεια προτείνει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το newsbeast, ο Οργανισμός έχει προτείνει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, πρόωρη εξόφληση, ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής.

Οι ρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας, κρίθηκαν αναγκαίες επειδή, όπως σημειώνεται στο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη, «δίνεται έτσι η δυνατότητα σε δικαιούχους του ΟΕΚ, που δημιούργησαν ληξιπρόθεσμη οφειλή, να ρυθμίσουν την οφειλή αυτή είτε με εφάπαξ είτε με τμηματικές καταβολές. Η δυνατότητα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία, όπου η στενότητα και απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή των δικαιούχων (π.χ. απώλεια εργασίας) έκαναν δυσμενή τη θέση τους».

Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, η οποία καλούσε το υπουργείο να λάβει μέριμνα για τους δικαιούχους δανείων του ΟΕΚ που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η βουλευτής είχε προτείνει ειδική ρύθμιση εξόφλησης των δανειακών οφειλών ατόμων που είτε έμειναν άνεργα είτε το εισόδημα τους περιορίστηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook