Ένα παιδί μόλις 15 χρόνων σήμερα, αποτελούσε επί δυο ολόκληρα χρόνια την «αιχμή του δόρατος» μιας σπείρας διαρρηκτών που είχε «ρημάξει» τα σπίτια και τα ξενοδοχεία της Ρόδου! Αυτός αναλάμβανε να κλέβει και οι συνεργοί του να διακινούν τα κλοπιμαία. Όμως, η σπείρα εξαρθρώθηκε και μαζί με τα μέλη της συνελήφθησαν ο κλεπταποδόχος και η… μητέρα του ανήλικου!

Οι άνδρες της Ασφαλείας έπιασαν στα πράσα τον μικρό να βγαίνει από το σπίτι μιας 62χρονης στην πόλη της Ρόδου, με τα κλεμμένα κοσμήματα στα χέρια. Μαζί του, συνελήφθη ένας 28χρονος που τον περίμενε σε ένα αγροτικό φορτηγάκι, ενώ δυο άλλοι συνεργοί τους –ένας 44χρονος και ένας 45χρονος- τράπηκαν σε φυγή και πρόλαβαν να διαφύγουν. Τα στοιχεία τους, πάντως, είναι γνωστά και αναζητούνται.

Η προανάκριση αποκάλυψε ότι η τετραμελής συμμορία είχε διαπράξει 23 διαρρήξεις την τελευταία διετία σε σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων του νησιού! Σε όλες τις περιπτώσεις, «πρωταγωνιστής» ήταν ο μικροκαμωμένος πιτσιρικάς λόγω της… ευλυγισίας του!

Οι δυο μεγαλύτεροι συνεργοί του πωλούσαν τα κοσμήματα που έκλεβε σε έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και στην κατοχή του βρέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές που κατασχέθηκαν.

Στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, Πλημμελειοδικών Ρόδου οδηγήθηκε μαζί με τους συλληφθέντες και η 45χρονη μητέρα του νεαρού διαρρήκτη, που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

*** Ανήλικος διαρρήκτης με αδυναμία στα κοσμήματα συνελήφθη και στο Αργάσι της Ζακύνθου! Πρόκειται για έναν 16χρονο Αλβανό που έγινε αντιληπτός μαζί με έναν 18χρονο ομοεθνή του, από την ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στο οποίο είχαν τρυπώσει.

Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας με ένα τσαντάκι που περιείχε κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, αλλά έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών σε μικρή απόσταση. Όπως αποδείχθηκε, είχαν διαρρήξει και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή, από το οποίο έκλεψαν ένα κινητό και ένα πορτοφόλι με χρήματα, δύο πιστωτικές κάρτες και τρεις κάρτες ανάληψης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook