Εντυπωσιακά κάστρα και μεσαιωνική ατμόσφαιρα στα Καρπάθια Όρη

Μπορεί η Ρουμανία να μην έρχεται κατευθείαν στο μυαλό όταν σκέφτεται κανείς γιορτινούς προορισμούς, ωστόσο η χώρα των θρύλων και των παραμυθιών υπόσχεται ένα μαγευτικό σκηνικό στους επισκέπτες.

Το Μπρασόβ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρουμανίας και περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη. Βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Ποϊάνα Μπρασόβ, ένα από τα διασημότερα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.

Τα εντυπωσιακά κάστρα και η μεσαιωνική της ατμόσφαιρα αναδεικνύονται περισσότερο με τις νιφάδες του χιονιού και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο Μπραν με τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική που βρίσκεται κουρνιασμένο στην κορυφή ενός λόφου, στα σύνορα Τρανσυλβανίας – Βλαχίας.

Το κάστρο που ο θρύλος θέλει να κατοικούσε ο Βλαντ Τσέπες, γνωστός ως Κόμης Δράκουλας χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Η Πύλη της Αικατερίνης αποτελεί την τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα.

Το γοτθικής αρχιτεκτονικής ιστορικό κέντρο είναι εντυπωσιακά στολισμένο για τις γιορτές ενώ ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τοπικές νοστιμιές στην παλιά πόλη που χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, τη γερμανική, την ουγγρική και τη ρουμάνικη.

Η Μαύρη Εκκλησία αποτελεί τη μεγαλύτερη της Ρουμανίας και οφείλει το όνομά της στο σκούρο χρώμα των τοίχων, αποτέλεσμα μιας πυρκαγιάς του 1689.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες
oumania

Μπρασόβ / Ρουμανία
Διαφορά ώρας: –

Νόμισμα: Λέου (0,22 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μονάχου είναι 5 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook