Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα λόγω μπαλωθιών  – Σφαίρα βρέθηκε και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο

Την οργισμένη αντίδραση ενός Χανιώτη προκάλεσε η εικόνα της τρυπημένης από σφαίρα οροφής του αυτοκινήτου του, το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς.

Όπως  φαίνεται και από τις φωτο που δημοσιοποίησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γ.Μ.,  η σφαίρα είχε τρυπήσει την οροφή  πάνω από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου όπου συνήθως κάθονται παιδιά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του ίδιου στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Για αυτούς που νομίζουν ότι τα κουμπουρια είναι μαγκιά να τους πω ότι είναι γίδια…αν είναι μάγκες ας βάζουν ασφαιρα να παίζουν για να τους φύγει η κάψα …αντί το δικό μου αμάξι μπορεί να ήταν ένα παιδάκι ή κάποιος άλλος να την έτρωγε στο κεφάλι…γίδια ε γίδια…»

Μάλιστα στην συνέχεια και μετά από έρευνα στο σημείο, βρέθηκε άλλη μια σφαίρα σε απόσταση 10 μέτρων.

Όπως εξηγεί ο Χανιώτης « η φυσική λέει πως, όταν πέσουν στο έδαφος οι σφαίρες αυτές, θα έχουν την ίδια ταχύτητα με την οποία εγκατέλειψαν την κάννη του πιστολιού, δηλαδή κάπου ανάμεσα στα 1.100 με 1.300 χιλιόμετρα την ώρα. Στον υπολογισμό αυτό βέβαια δε λαμβάνεται υπόψη η αντίσταση του αέρα. Πιο ρεαλιστικά, η ταχύτητα της σφαίρας όταν φτάσει στο έδαφος θα είναι 160 με 240 χιλιόμετρα την ώρα. Αρκετά μεγάλη ταχύτητα ώστε η σφαίρα να διαπεράσει το ανθρώπινο δέρμα ή έστω να κάνει μεγάλη ζημιά. Προσπάθησε όμως να το πεις αυτό στους ανόητους που αδειάζουν τα όπλα τους «ακίνδυνα» στον αέρα…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook