Τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι
 
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς και δύο αυτοκίνητα στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, ένα συμβάν που η αστυνομία της πόλης θεωρεί τροχαίο ατύχημα που δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές και μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ABC7, το φορτηγό έκανε παράνομα αριστερή στροφή και χτύπησε δύο πεζούς, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο κι ένα σεντάν Mazda στο οποίο επέβαινε μια πενταμελής οικογένεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο διευκρίνισε μέσω Twitter ότι ο ένας από τους πεζούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο δεύτερος έχει τραυματιστεί σοβαρά. Τα μέλη της οικογένειας που επέβαινε στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο υπέστησαν ελαφριά τραύματα, πρόσθεσε η ΠΥ της πόλης.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκρέις Γκάτπανταν δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως το τροχαίο αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την εφημερίδα San Jose Mercury News.

Ένας Ουζμπέκος μετανάστης κατηγορείται για τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων στη Νέα Υόρκη το Νοέμβριο, όταν είχε διαπράξει μια επίθεση χρησιμοποιώντας ως όπλο ένα φορτηγάκι. Οι αμερικανικές αρχές χαρακτήρισαν την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια. Παρόμοιες επιθέσεις στην Ευρώπη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook