Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ

«Ο  Ευγένιος Γκέραρντ συνέδεσε την ζωή και την προπονητική του καριέρα με το Ηράκλειο και την Κρήτη τόσο ουσιαστικά, που δημιούργησε, ήδη από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στον τόπο μας, έναν ακατάλυτο δεσμό αγάπης, σεβασμού κι ευγνωμοσύνης, ο οποίος ξεπερνούσε το φίλαθλο κοινό, και έφτανε σε όλη την κοινωνία της Κρήτης.  
      Η δεκαπενταετής παρουσία του στον Ο.Φ.Η., υπήρξε καθοριστικός σταθμός για την ομάδα του Ηρακλείου. Με κορυφαίο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, το 1987, ο Γκέραρντ, αναλαμβάνοντας το προπονητική θέση στον Ο.Φ.Η., το 1985, έφερε από την πατρίδα του, την Ολλανδία, την υπευθυνότητα, την σκληρή εργασία, και την σύγχρονη ποδοσφαιρική νοοτροπία. Στοιχεία που γρήγορα απέδωσαν γόνιμους καρπούς. Με την πολύπτυχη αθλητική του προσωπικότητα, έδωσε την δυνατότητα σε δεκάδες ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν, και πολλοί εξ αυτών να κάνουν σπουδαία καριέρα. 
    Η αναγνώριση της προσφοράς του στον Ο.Φ.Η., στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, πραγματοποιήθηκε ενόσω ζούσε, και ασφαλώς αυτό θα του έδωσε μια μεγάλη ικανοποίηση στα τελευταία, δύσκολα για την υγεία του, χρόνια. Το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του στο Ηράκλειο, έδειξε για μια ακόμη φορά την θέση που είχε στην καρδιά όλων μας. Και το κύρος που θα έχει και στο μέλλον ως μια μεγάλη μορφή του αθλητισμού της χώρας μας.  
 Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook