Υλικά

3 ολόκληρα (διπλά) στήθη φιλέτα κοτόπουλου 
180 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
12 λιαστές ντομάτες από βάζο (190-200 γρ.) σε λάδι, κομμένες στα 2 
1 φλ. τσαγιού κομμένα σε λεπτές φέτες μικρά φρέσκα μανιτάρια
1/2 φλ. τσαγιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 κλωναράκι δενδρολίβανο ολόκληρο
1 κοφτό κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κοφτό κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι πιπέρι 
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και αλείφετε το χαρτί με λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνετε στην άκρη.

Έχετε ζητήσει στο χασάπη αλλιώς μόνοι σας κόβετε τα 3 διπλά στη μέση κάθετα ώστε να έχετε 6 μονά στήθη. Ανοίγετε το κάθε μονό στήθος οριζόντια στη μέση φροντίζοντας να φτάσει μέχρι το τέλος και κοπεί στα δύο. Στρώνετε μια πλαστική μεμβράνη στο πάγκο εργασίας σας, απλώνετε επάνω ανοιχτά τα 6 στήθη. Τα χτυπάτε με το ειδικό ξύλο για κρέατα ή με πλάστη ή με σκεύος με βαριά βάση, μέχρι να πλατύνουν και λεπτύνουν σε πάχος 6 χιλιοστών περίπου και τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο, ανακατεύοντας συχνά, για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν. Μεταφέρετε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο και τους χυμούς τους από το τηγάνι σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε 5-6 λιαστές ντομάτες, τις ελιές τη ρίγανη και το βασιλικό.

Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ για 10 δευτερόλεπτα περίπου φροντίζοντας να μην πολτοποιηθούν τελείως αλλά να γίνουν σαν κόκκους καφέ. Αν το μείγμα γέμισης είναι πολύ σφιχτό προσθέστε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπήστε για 2 δευτερόλεπτα επιπλέον. 

Κρατάτε 6 ολόκληρες φετούλες μοτσαρέλας, που αργότερα θα βάλετε πάνω από κάθε ρολάκι κοτόπουλου και τις υπόλοιπες τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Παίρνετε από 1 κοφτή κ.σ. μείγμα γέμισης και το απλώνετε σε κάθε ανοιχτό στήθος κοτόπουλου, και από πάνω μοιράζετε ισομερώς στα 6 φιλέτα τα κομματάκια μοτσαρέλας. 

Τα τυλίγετε σφιχτά σε μικρά ρολάκια, προαιρετικά μπορείτε να τα δέσετε με σπάγκο μαγειρικής ή να τα στερεώσετε με οδοντογλυφίδα, διαφορετικά τα βάζετε ως έχουν στο ταψί, με τη πλευρά της “ραφής” προς τα κάτω στη βάση του ταψιού. 

Πάνω από κάθε ρολό κοτόπουλο τοποθετείτε από μια φέτα μοτσαρέλας, από πάνω απλώνετε ισομερώς το υπόλοιπο μείγμα γέμισης και από πάνω από 1 λιαστή ντομάτα κομμένη στη μέση. Τέλος τα πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.

Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο και να μην έχει καθόλου “ροζ” χρώμα. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 5-7 λ να “ξεκουραστούν” και μετά τα σερβίρετε. 

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook