Tο κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο τπ προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού(02-01-2018/22:30 Β – Α.Α. 1/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ( μ.π.ο.) :

Σταδιακή αλλά και πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά 

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.

Β. Μέχρι το πρωί πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω απο τα 800 με 900 μέτρα) ενώ είναι πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν:

Στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα. Στα Ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα

Β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρς εκτός της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών εκτός της Πελοποννήσου. Σε ορισμένες περιοχές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν και στα εξής ενδεικτικά υψόμετρα:

Στην Ήπειρο (600 με 700), στη Δυτική Μακεδονία (300 με 400), στη Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και Κεντρική Στερεά (700 με 800).

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ(www.emy.gr).

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο τπ προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοτα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook