Επιβλητικά βουνά, ορμητικά ποτάμια και εκπληκτικά χωριά – Δείτε τις φωτογραφίες

Ένας προικισμένος τόπος, αυτή είναι η Ευρυτανία. Καλυμμένη από βουνά μεγαλόπρεπα κι εντυπωσιακά, όπως ο Τυμφρηστός, η Καλιακούδα και η Χελιδόνα. «Κεντημένη» με κελαρυστά ποτάμια, όπως ο Καρπενησιώτης, ο Αγραφιώτης, ο Μέγδοβας και ο Αχελώος, που τροφοδοτούν αδιάκοπα με τα νερά τους την πλούσια φύση της περιοχής. Τοπία που συναρπάζουν με τις αντιθέσεις τους, τις επιβλητικές γραμμές τους και τα χρώματά τους.

Και οικισμοί που σε προσκαλούν να γνωρίσεις αυτή τη γη και τους ανθρώπους της, και να απολαύσεις τα «δώρα» της, όπως το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, οι Κορυσχάδες και το Βουτύρο.

Η Ευρυτανία ανήκει στη Ρούμελη και συνορεύει με τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Είναι ένας από τους πιο αραιοκατοικημένους νομούς της Ελλάδας, με τη φύση να έχει τον πρώτο λόγο. Απαράμιλλη ομορφιά και αρμονία κάνουν την Ευρυτανία ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις της φύσης και των χειμερινών αθλημάτων όσο και για όσους αναζητούν ησυχία και ξεκούραση.

Το καλοκαίρι οι γεμάτες έλατα πλαγιές των βουνών της Ευρυτανίας είναι καταπράσινες. Καθώς χειμωνιάζει, η περιοχή ντύνεται στα λευκά και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετατοπίζεται τόσο στα πανέμορφα χωριά της όσο και στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου.

Η γενναιόδωρη φύση της Ευρυτανίας αποτελεί τον ιδανικό καμβά για όσους αγαπούν δραστηριότητες όπως την πεζοπορία, την αναρρίχηση και την ορειβασία, το κανό-καγιάκ και το σκι. Ακόμα κι αν δεν αν δεν αυτές οι προτιμήσεις σας, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο εκπληκτικό φαράγγι Πάντα Βρέχει, όπου τα νερά πέφτουν από ύψωμα, σαν να βρέχει διαρκώς, εξ ου και το όνομά του. Πόλο έλξης των επισκεπτών αποτελεί και η Μονή Προυσού, που βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου. Χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της κατάφυτης οροσειράς του Παναιτωλικού, προκαλεί δέος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook