Σκληρή ανακοίνωση του συνδυασμού “Νέα Πορεία” , δηλώνοντας οτι πλέον έρχεται σε πλήρη ρήξη με τον συνδυασμό του Αντώνη Ροκάκη

Ευχολόγια αποδεικνύονται οι δηλώσεις περί ενότητας στο ΕΒΕΧ, μετά τις εκλογές στο Επιμελητήριο, καθώς όπως φαίνεται οι δυο μεγάλες παρατάξεις, πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση.

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “Νέα Πορεία”, ενόψει των αρχαιρεσιών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΧ και έπειτα από την συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων στις 31/12, κατηγορεί τον νέο πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη οτι οδηγεί σε διχασμό το ΕΒΕΧ, με την παράταξή του να  θέλει να ασκήσει έλεγχο σ’ όλα τα όργανα διοίκησης και όπου συμμετέχει το Επιμελητήριο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται οτι η παράταξη Ροκάκη δείχνει οτι επιθυμεί να προχωρήσει μόνη της στην διοίκηση του ΕΒΕΧ, χωρίς να “τιμά” την θέληση των επιχειρηματιών των Χανίων που με την ψήφο τους, έδειξαν να επιθυμούν συνεργασία και συναίνεση.

“Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα περιφρουρήσουμε το έργο μας, την βιωσιμότητα του ΕΒΕΧ και ότι πλέον ερχόμαστε σε πλήρη ρήξη με τον κατ’ επίφαση συνδυασμό «Ενωμένοι Επιχειρηματίες». Λυπούμαστε πολύ για την νοοτροπία και τις πρακτικές της νέας διοίκησης του κ. Ροκάκη, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μέσω της έλλειψης γνώσεων και εμπειριών διοίκησης σε μια εποχή ερασιτεχνισμού και επικινδυνότητας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι-συναδέλφισσες.

Πριν από 20 μέρες περίπου, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο ΕΒΕΧ.

Ως παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» δώσαμε έναν καθαρό, έντιμο και αντισυστημικό αγώνα. Απεναντίας δεχθήκαμε πολύ λάσπη και συκοφαντία.

Δώσαμε στη δημοσιότητα τον 6ετή απολογισμό δράσης μας, ο οποίος περιελάμβανε ένα σημαντικό έργο το οποίο παραδέχονται ακόμα και οι «αντίπαλοί» μας.

Το έργο αυτό περιελάμβανε σημαντικές παρεμβάσεις σ’ όλα τα ζητήματα των ΜμΕ κατά τη διάρκεια των επτά κυβερνήσεων που πέρασαν αλλά και σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο.

Κρατήσαμε ζωντανή την οικονομία των Χανίων με τις low-cost εταιρείες και την εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού, η οποία αποδίδει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, όπως και την αύξηση των εξαγωγών από 25 εκατομμύρια ευρώ το 2010 σε 100 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

Επίσης, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας και της μη υποχρεωτικότητας της συνδρομής καταφέραμε παρά τη μείωση των εσόδων κατά 30% να μεταλλάξουμε τον φορέα από ένα γραφειοκρατικό σύστημα σ’ ένα σύγχρονο με πλήρεις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενσωματώνοντας καινοτομίες και τεχνολογίες και με την ίδρυση έξι νέων τμημάτων, το μετατρέψαμε σε Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών όπως το «διαβάζει» η επιχειρηματική κοινότητα, καταδεικνύει τη συνεργασία των παρατάξεων μη δίνοντας αυτοδυναμία στον πρώτο συνδυασμό.

Με λίγα λόγια, οι Χανιώτες επιχειρηματίες θέλησαν με την ψήφο τους να ενώσουν την εμπειρία, την γνώση, το έργο με την αλλαγή και την προσθήκη του «νέου» σε πρόσωπα και ιδέες.

Για ένα ισχυρό και δυνατό Επιμελητήριο, χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία συμβούλων μέσω της συνεργασίας των δύο μεγάλων παρατάξεων, δηλαδή του 95% ή ακόμα και της συμμετοχής όλων των παρατάξεων στο 100%.

Οι Χανιώτες επιχειρηματίες θέλουν ένα ενωμένο και δυνατό ΕΒΕΧ και όχι μια διοίκηση μειοψηφίας.

Το ΕΒΕΧ χρειάζεται σύγκλιση και ενότητα και όχι διχασμό και προβλήματα.

Στην πρότασή μας για ενότητα και προγραμματική σύγκλιση, η παράταξη «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» απεμπόλησε τον τίτλο της και αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνοι τους στη διοίκηση του φορέα. Αυτό μας ανακοινώθηκε στη συνάντησή μας στις 31/12/2017.

Για να μη μένουν «σκιές» αναφέρουμε ότι δεν μπήκαμε σε καμία συζήτηση περί συνεργασίας μετά την ανακοίνωση του κ. Ροκάκη ότι ο συνδυασμός του θεωρεί ότι συνεργασία είναι ο πλήρης έλεγχος του ΕΒΕΧ μόνο από την παράταξή του σ’ όλα τα όργανα διοίκησης και όπου συμμετέχει το Επιμελητήριο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συνεπώς, ως παράταξη καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή ως τρόπο λειτουργίας, η οποία δεν θέλει συνένωση δυνάμεων για το καλό της Χανιώτικης οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Η στάση αυτή προσβάλλει την παράταξή μας που έλαβε το 45% ή 1531 ψήφους.

Την εποχή που η χώρα απεγνωσμένα ζητάει ενότητα, ο συνδυασμός «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» δείχνει το δρόμο του διχασμού.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα περιφρουρήσουμε το έργο μας, την βιωσιμότητα του ΕΒΕΧ και ότι πλέον ερχόμαστε σε πλήρη ρήξη με τον κατ’ επίφαση συνδυασμό «Ενωμένοι Επιχειρηματίες».

Λυπούμαστε πολύ για την νοοτροπία και τις πρακτικές της νέας διοίκησης του κ. Ροκάκη, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μέσω της έλλειψης γνώσεων και εμπειριών διοίκησης σε μια εποχή ερασιτεχνισμού και επικινδυνότητας.

Είναι δυστυχώς τόσο μεγάλη η απειρία της, που στις 10/11/2017, ημέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων των συνδυασμών, δεν γνώριζαν ότι ο επικεφαλής Αντώνης Ροκάκης έπρεπε να προσκομίσει και την δική του, την οποία με μεγαλοψυχία δεχθήκαμε εκπρόθεσμα μετά από 3 ώρες!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook