Στην κορυφή Κόρδα, και στο σπηλαιοβάραθρο Λιοντάρι

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τα μέλη του, μονοήμερη πολύωρη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Κόρδα, υψ. 1.612 μέτρα, στα κεντρικά Λευκά Όρη, στην επαρχία Αποκορώνου και στη συνέχεια διάσχιση προς τα δυτικά της οροσειράς μας, στην τοποθεσία Ατζίνες, που βρίσκεται το σπηλαιοβάραθρο Λιοντάρι, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018.

Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από Άγιο Πνεύμα Πεμονίων στις Χόσες Αποκορώνου.

Η συμμετοχή στην εξόρμηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουν υπέροχες εικόνες προς τις γύρω ψηλές κορυφές και προς όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας. Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ – κραμπόν). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι - άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό και ρούχα, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί του Κυριακής, ώρα 06:30 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 04/11. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Ελευθερία Λουπασάκη και Γεώργιος Πενθερουδάκης.