O ύποπτος δολοφονίας που απέφευγε τόσο καιρό τη σύλληψη την πλήρωσε τελικά

Ούτε δέκα λεπτά δεν μπορούν να περιμένουν κάποιοι χωρίς να πουν λέξη, όταν όμως διακυβεύεται η ζωή σου, μπορείς σίγουρα να δοκιμάσεις.

Αυτό έκανε πράγματι ένας Κινέζος για 12 ολόκληρα χρόνια, καθώς το δικό του κίνητρο ήταν η ελευθερία του.

Ο άντρας, που η κινεζική αστυνομία κατονόμασε απλώς ως Zeng, είχε κατηγορηθεί για τον φόνο του θείου της συζύγου του έπειτα από μια οικονομική διαμάχη για ένα απλήρωτο ενοίκιο. Όπως μας λέει όμως η «Telegraph», ο Κινέζος δεν ξανάπε λέξη από κείνο το περιστατικό του 2005 για να μη συλληφθεί.

Ο Zeng έφυγε από το χωριό του μετά την ανθρωποκτονία και ζούσε ως κωφάλαλος ζητιάνος στους δρόμους, προσποιούμενος ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Όπως μεταδίδουν όμως τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, μετά μετακόμισε 700 χιλιόμετρα βορειότερα, έπιασε δουλειά, παντρεύτηκε και απέκτησε κι ένα παιδί.

Και τα έκανε όλα αυτά παραμένοντας ισοβίως ολότελα μουγγός! Κι ενώ όλα φαίνονταν να πηγαίνουν καλά για τον ίδιο, η τύχη του εξαντλήθηκε πέρυσι, σε μια τυχαία έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του, όταν βρήκαν πως δεν είχε κανένα επίσημο χαρτί στα χέρια του.

Οι Αρχές έλυσαν τελικά το μυστήριο και είδαν πως ο άντρας καταζητούνταν για ένα έγκλημα περασμένης δεκαετίας. Και όπως μεταδίδει η «Zhejiang Daily», λόγω της παρατεταμένης αχρησίας, οι φωνητικές του χορδές ατρόφησαν και πλέον δεν μπορεί να μιλήσει στα αλήθεια.

Με τον ανακριτή επικοινωνεί με γραπτά σημειώματα, όπως έγινε γνωστό, ενώ όταν τον ρώτησαν γιατί δεν είπε λέξη τόσα χρόνια, εκείνος απάντησε γραπτά: «Όσο λιγότερα λέω, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να πω κάτι λάθος». Πλέον αντιμετωπίζει ακόμα και τη θανατική καταδίκη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook