Ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να συμπεριληφθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων τέσσερις (4) μεγάλες κατηγορίες οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίοι αποκλείονται.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Με πολλές καθυστερήσεις και όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα του τύπου, η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ έως τον Φεβρουάριο αλλά αποκλείονται τέσσερις (4) μεγάλες κατηγορίες οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα:

-Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.

-Όσοι διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν οφειλές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με συνέπεια να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν

-Όσοι έχουν οφειλές πάνω από 50.000 Ευρώ

-Όσοι έχουν οφειλές από 01/01/2017 έως 31-12-2017

Επειδή είναι αναγκαιότητα να υπάρχουν  και να εντάσσονται σε ευνοϊκές ρυθμίσεις επιχειρήσεις και πολίτες, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής τους και τη δραστηριότητα τους,

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση από το Φεβρουάριο; Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΑΟ και μέχρι πότε;

-Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση όλοι οι οφειλέτες των παραπάνω κατηγοριών και οι τυχόν οφειλές που δημιουργήθηκαν  μέχρι 31-12-17;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook