Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη με αφορμή τις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

«Η πολυδιαφημισμένη “λίστα χειρουργείου” αποτέλεσε τη σημαία των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θα επίλυε δια μαγείας, συλλήβδην όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας και θα μείωνε το χρόνο αναμονής των ασθενών για χειρουργική επέμβαση.

Μόνο στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου γίνονται κάθε χρόνο περισσότερες από 12.000 επεμβάσεις, ενώ στο ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας, σε αναμονή βρίσκονται 2.972 ασθενείς.

Η ΝΔ στηρίζει την διαφάνεια σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Ωστόσο, η Κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει το μέτρο αυτό σε “μαρτύριο της σταγόνας” για χιλιάδες ασθενείς, γενικεύοντας το πρόβλημα, από τη στιγμή που το μετέθεσε από την εκάστοτε κλινική στο νοσοκομείο συνολικά.

Ο τομέας της υγείας μαστίζεται από δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό, σε ΜΕΘ, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και σε κλίνες, καθώς και από την απογύμνωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας είναι η αύξηση του χρόνου αναμονής για χειρουργείο και η ταλαιπωρία των ασθενών. Δυστυχώς, για τους ασθενείς αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός της “λίστας χειρουργείου”».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook