Κοινή Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη – Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών – Βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή για τις εξελίξεις στο θέμα του ΒΟΑΚ

Στην ανακοίνωση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οτι αντιμετωπίζουν το θέμα του ΒΟΑΚ με προχειρότητα και ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα 

Όπως σημειώνεται: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία επί 3 χρόνια δεν έχει σχεδιάσει, δεν έχει δημοπρατήσει και δεν έχει συμβασιοποιήσει κανένα μεγάλο δημόσιο έργο, αντιμετωπίζει κι αυτή τη φορά με πλήρη προχειρότητα το θέμα του ΒΟΑΚ.

Χωρίς καμία απολύτως μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με άγνοια του συνολικού αριθμού των υπό κατασκευή χιλιομέτρων, με ανολοκλήρωτες απαλλοτριώσεις, και μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και άλλες τόσες αλλαγές σχεδιασμού, η κυβέρνηση έρχεται σήμερα να υποστηρίξει πως εντός του τρέχοντος μηνός θα εκδοθεί η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ.

Ας αντιληφθούν, επιτέλους, οι κύριοι της κυβέρνησης, πως στα δημόσια έργα θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, συνέπεια και αξιοκρατία. Το θεσμικό πλαίσιο, τα κριτήρια, οι προδιαγραφές και οι διαδικασίες δημοπράτησης θα πρέπει να είναι εξαρχής ξεκάθαρα προς όλους τους ενδιαφερομένους, που θα διαγωνισθούν στο ίδιο φυσικό αντικείμενο.

Αν η κυβέρνηση αποφάσισε – έστω κι αργά – να σχεδιάσει κάτι για το μέλλον της χώρας, ας το πράξει με τη δέουσα σοβαρότητα που αρμόζει σε κάθε μεγάλο δημόσιο έργο.

Την ώρα που ο ΒΟΑΚ παραμένει ο πιο επικίνδυνος αυτοκινητόδρομος με εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο, δεν επιτρέπουμε η Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το ΒΟΑΚ ως ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook